Nieuws Antwerpen Zomerbar Bocadero en Q8 Oils kozen voor Levanto

Zomerbar Bocadero en Q8 Oils kozen voor Levanto

Zomerbar Bocadero en Q8 Oils kozen voor Levanto

zomerbar bocaderoIn zomerbar Bocadero dat al aan de zevende editie toe is, kun je met een cocktail in de hand en de voetjes in het zand, aan de Scheldekaaien genieten. Initiatiefnemer is André Wens, de uitbater van de Waagnatie. “Bocadero blijft maar groeien. Vorig jaar stond het houtatelier van Levanto in voor prachtig afgewerkte houten meubels”, zegt Wens.
De samenwerking verliep zo vlot dat hij dit jaar een nog grotere partij hout bij Levanto liet leveren.

“Dit is het tweede jaar dat we voor Bocadero werken. Vorig jaar hebben ze loungezetels en een toog uit steigerhout besteld. Zelfs na de drukke zomer zagen die er nog heel goed uit” , vertelt Sofie Vanmarcke, coördinator van het houtatelier.
Nu werden de zitmeubels en bloembakken verstevigd met een extra houten kader en poten. Na de zomer krijgt het meubilair een nazicht vooraleer het wordt opgeborgen.

Wat verder stroomopwaarts langs de Schelde deed ook Q8 Oils een beroep op Levanto. Op het Q8-terrein werd een aangename picknickplek gecreëerd voor de medewerkers om te lunchen. De groenafdeling en het houtatelier van Levanto hebben samengewerkt voor de realisatie van dit kleinschalig project.

Het Levanto houtatelier werkt met jongeren die geen diploma hebben of moeilijk werk vinden. Ze krijgen een hands-on opleiding. Na ongeveer een jaar kunnen ze met een sterker cv aan de slag. Benjamine Vleugels begeleidt de jongeren op de werkvloer en staat in voor het design en de uitwerking van projecten voor horeca, bedrijven, scholen en particulieren.
“De jongeren die bij Levanto werken hebben wat meer begeleiding nodig”, bevestigt Sofie Vanmarcke. “We leggen de lat van ons maatwerk hoog. Zo zorgen we er niet alleen voor dat onze klanten altijd topkwaliteit krijgen, maar stomen we onze jongeren ook klaar voor een ‘echte’ job waar ze met de eisen van de arbeidsmarkt worden geconfronteerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.