Nieuws Antwerpen Zondag is het Dag van de Landbouw

Zondag is het Dag van de Landbouw

Zondag is het Dag van de Landbouw

dag-van-de-landbouwBoerenbond en Landelijke Gilden organiseren op zondag 18 september de Dag van de Landbouw. 45 landbouwers-bedrijfsleiders in Vlaanderen gunnen samen met hun familie een blik op hun werk, producten en het leven op hun land- en tuinbouwbedrijven. Het is een ideale uitstap voor het hele gezin en je kunt meerdere bedrijven die dag bezoeken.

De Dag van de Landbouw is al meer dan  30 jaar een succesformule. Elk jaar, op de derde zondag van september, trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de actuele land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ willen de organisatoren iedereen wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen.
“We zijn de laatste jaren wat vervreemd van de actuele landbouw en een evenement als dit helpt het tij te keren”, zegt  Anne-Marie Vangeenberghe, woordvoerster van de Boerenbond. “We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen.”

In de provincie Antwerpen nemen tien bedrijven deel :  boomkwekerij Houtmeyers in Laakdal, de Wimpschranshoeve in Herenthout, wijnbouwbedrijf Het Eikenvat in Noorderwijk, fruitteeltbedrijf Lemmens-Bierinckx in Emblem, het pas opgestarte CSA-bedrijf Het Groentegenot in Ranst, en melkveebedrijven Vrints-Stevens in Brecht, Van Houdt-Verest in Wiekevorst, Adriaensen in Rijkevorsel, Van Loock in Lille en Sanders-Vrins in Kalmthout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.