Nieuws Antwerpen Zone Noorderlaan wordt ruimte voor bedrijvigheid, recreatie en groen

Zone Noorderlaan wordt ruimte voor bedrijvigheid, recreatie en groen

Zone Noorderlaan wordt ruimte voor bedrijvigheid, recreatie en groen

ANTWERPEN – De gemeenteraad van Antwerpen stelt het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Contactzone Noorderlaan voor. Volgens dat RUP komt er ruimte voor bedrijvigheid, recreatie en groen. Van midden februari tot midden april zal het RUP in openbaar onderzoek liggen.

Het gebieden tussen Luchtbal en de haven werd volgens het gewestplan benoemd als ‘industriegebied’ en ‘gebied voor ambachtelijke bedrijven en kmo’s’. Het nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan dat de gemeenteraad nu voorlegt, zal dit gebied deels herbestemmen.

Ruimte voor detailhandel

“We willen met dit RUP zorgen voor een zichtbare kwaliteitsverbetering van het bedrijventerrein langs de Noorderlaan die werd hervormd tot een stedelijk boulevard. Voordien mocht de zone tot 100 procent worden verhard maar met dit RUP leggen we bouwvrije zones op waar er groene dwarsverbindingen komen met linken en doorzichten”, vertelt schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening Annick De Ridder. “In de hoek van de Groenendaallaan en de Noorderlaan kan ook bijkomende detailhandel worden ontwikkeld tot een maximale vloeroppervlakte van 15.000 m².” In de voorschriften wordt bepaald dat deze detailhandel niet concurrentieel mag zijn met kleinhandel in de kerngebieden. Daarom worden enkel bepaalde branches van producten toegelaten.

Openbaar onderzoek

Voor de gemeenteraad het RUP voorstelde, werd aan studiebureau Sweco Belgium gevraagd om een milieueffectenonderzoek uit te voeren. Hier zaten onder andere de veranderende mobiliteitseffecten in vervat.

Nu het ontwerp voorlopig is vastgesteld, volgt een openbaar onderzoek. Zo krijgt iedereen de kans om het plan in te kijken en eventueel te reageren, online of op papier in het districtshuis van Antwerpen. Tegen de zomer van 2020 zou het definitieve ontwerp van het RUP klaar moeten zijn.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.