Nieuws Antwerpen Zonnepanelen weer hot.. met reserves

Zonnepanelen weer hot.. met reserves

Zonnepanelen weer hot.. met reserves

zonnepanelenZonnepanelen worden weer populair, na de zware dip die ze hebben gekend als gevolg van de afschaffing van de Vlaamse subsidies. Dat heeft veel te maken met de forse campagne die Vlaams minister van energie Bart Tommelein er nu voor voert. Zijn boodschap: zelfs zonder subsidies zijn zonnepanelen een goede investering. Het helpt de minister bovendien om de Europese doelstellingen inzake hernieuwbare energie te halen. Ook bij de online marktplaats Bobex, waar particulieren gratis offertes kunnen aanvragen, o.m. voor zonnepanelen, merken ze die toegenomen vraag. ‘Niet verwonderlijk’ zegt mede-oprichter en CEO van Bobex ‘als je weet dat een gemiddeld gezin jaarlijk ongeveer 600 euro uitspaart. Een fotovolta├»sche installatie blijft dus een goede investering’.

Vanuit de sector van de installateurs hoor je toch ook wel genuanceerde geluiden. ‘Ik heb na de afschaffing van de Vlaamse subsidies mijn activiteit in de sector afgebouwd en enkele mensen ontslagen’ zegt Kris De Poorter van Electro Sprint Installations uit Berchem. ‘Er is een serieus financieel risico verbonden aan de plaatsing van zonnepanelen. De groothandelaars eisen cash betaling bij levering terwijl de klanten een maand of twee respijt hebben voor de betaling. Dat komt er op neer dat wij die panelen moeten voorfinancieren.’ Toch wil Kris De Pooter de deur wel openhouden. Hij wordt enthousiast als hij praat over nieuwe systemen die nu op de markt zijn. De panelen worden ook alsmaar beter.

Voor de consument blijft zonne-energie ook op termijn een goede investering. Gratis elektriciteit, en als in de toekomst de batterijtechnologie nog verbetert wordt de toekomst helemaal stralend!

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.