Zorgbedrijf Brasschaat Het Vesaliusgebouw en het voormalige ziekenhuis Sint-Jozef. Foto: Jan Brys

Zorgbedrijf Brasschaat wil over vier jaar nieuw woonzorgcentrum openen

Het Zorgbedrijf Brasschaat plant op de site van Sint-Jozef tussen de Augustijnslei en de Van Hemelrijcklei een nieuw woonzorgcentrum met 140 kamers en assistentiewoningen voor 15 personen met een ondergrondse parking. In principe moet de nieuwbouw over vier jaar in gebruik zijn.

In 2016 werd het Zorgbedrijf Brasschaat opgericht met als doelstelling het verlies bij het Woonzorgcentrum Vesalius weg te werken. Enkele jaren geleden kwam het Zorgbedrijf tot een overeenkomst met het Algemeen Ziekenhuis Klina. Om te kunnen uitbreiden kocht Klina het Vesaliusgebouw aan. Zorgbedrijf Brasschaat plant nu een nieuwbouw op de site Sint-Jozef.

Voorzitter van het Zorgbedrijf Brasschaat is Erwin Callens, ondervoorzitter is schepen voor sociale zaken Karina Hans, beiden N-VA.

Callens: “In september 2022 sloten we een nieuwe samenwerkingsovereenkomst af met Zorgbedrijf Antwerpen voor de uitbating van Woonzorgcentrum Vesalius, het dagverzorgingscentrum en de assistentiewoningen Balderhof. We gaan nu op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis, vlakbij de assistentiewoningen Prins Kavelhof, een nieuw woonzorgcentrum met 140 kamers en een dagverzorgingscentrum voor 15 personen bouwen. De gebouwen worden voorzien van alle hedendaags comfort. Over vier jaar is alles in principe klaar. Tot dan verandert er niets voor de huidige bewoners en medewerkers.”

“In de historisch waardevolle ruimtes van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis wordt ruimte gecreëerd voor tentoonstellingen in samenwerking met het Cultuurcentrum Brasschaat. De buitenruimte met de bestaande Mariagrot krijgt een groene make-over en zal publiek toegankelijk blijven”, voegt Karina Hans eraan toe.