Nieuws Zweedse autogroep neemt vier Mercedes-vestigingen over

Zweedse autogroep neemt vier Mercedes-vestigingen over

Zweedse autogroep neemt vier Mercedes-vestigingen over

ANTWERPEN, SCHILDE, SINT-NIKLAAS – De overname van de vier Antwerpse Mercedes-Benz-vestigingen door het Zweedse Hedin Automotive is officieel. De overname was al in februari aangekondigd en kreeg donderdag groen licht van de Belgische Mededingingsautoriteit.

De vestigingen van Mercedes-Benz in Borgerhout, Schilde, Merksem en Linkeroever, goed voor tachtig medewerkers, komen allemaal in handen van Hedin Automotive. Hedin is een van de grootste Europese autodealers. De groep heeft meer dan 6.300 mensen in dienst en heeft ongeveer 240 vestigingen in acht landen.

De Belgische tak, gevestigd in Sint-Niklaas, tekende vorig jaar een totale omzet van 438 miljoen euro op. Hedin heeft nu negentien Mercedes-Benz -en drie Toyota/Lexus-vestigingen in ons land.

“We zijn tevreden dat we deze vier vestigingen en hun teams mogen verwelkomen bij onze groep. Deze overname versterkt onze positie als grootste Mercedes-Benz-dealer op de belangrijke Belgische markt”, zegt Hedin-oprichter en CEO Anders Hedin in een persbericht.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.