Zwitsers geven Merak erkenning

merakjejeje

De Zwitserse vestiging van Merak, gespecialiseerd in archiefbeheer en -bewaring van fysieke en digitale archieven, is als enige archiefbeheerder erkend door de FINMA, de Zwitserse toezichthouder van de financiële sector. FINMA-auditors bevestigen dat het bedrijf voldoet aan de FINMA-voorwaarden voor wat betreft contract, organisatie en technologie om het archief van bedrijven in de financiële sector in Zwitserland te mogen beheren.

Merak
is een Antwerpse familiebedrijf dat vanuit zijn vestigingen in Schelle en Deurne aan internationale expansie toe is. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag en de archivering van documenten, scanning, digitalisering, back-up, datavernietiging enz. Merak heeft al die jaren een sterke marktpositie opgebouwd in België en kijkt nu over de grenzen heen. Daartoe werd al geruime tijd de Zwitserse markt bewerkt. Merak Zwitserland werd in dit opzicht door de officiële instanties getest op een groot aantal punten, maar scoorde vooral hoog op garantie van discretie, integriteit en beschikbaarheid van de archieven.

De Belgische vestigingen van Merak kregen eerder al de nodige technische certificaten toegekend. Al de audits onderstrepen de hoogwaardige service, honderd procent confidentialiteit en veiligheid van de archieven die het bedrijf beheert, stelt ceo Henrik Rooms.

"We zijn verheugd deze erkenning te hebben ontvangen. Het is voor onze klanten nogmaals hét bewijs dat onze kwaliteit en service van het hoogste niveau zijn. FINMA is de Zwitserse toezichthouder voor de financiële sector en hanteert de strengste archiveringsnormen ter wereld. We zien in deze erkenning de bevestiging dat onze dienstverlening ook een toegevoegde waarde heeft voor financiële instellingen. In de financiële sector gaan immers heel wat vertrouwelijke documenten om. Dit gaat vaak gepaard met strikt wettelijke reglementeringen. Doordat Merak honderd procent zekerheid biedt, is het uitgegroeid tot de geprefereerde partner van verschillende vooraanstaande financiële instellingen."