provincie

Gratis advies voor nieuwe ondernemers

Om de overlevingskansen van startende ondernemers te verhogen gaat het provinciebestuur, in samenwerking met Unizo Limburg, gratis adviescheques ter beschikking stellen.

Provincie reikt eerste innovatiepremies uit

De eerste bedrijven die de premie krijgen zijn The Astyre Group en Aristoco. Het bedrijf evalueert en beoordeelt het functioneren van medewerkers van zijn klanten. Www.astyre.com, www.alfaselector.com Aristoco is een spin-off van het Expertisecentrum voor Digitale Media in Diepenbeek.

Logistiek manager voor Limburg

Limburg heeft zijn eigen logistiek manager. Johan Grutman (41) neemt de uitvoerende leiding op zich van het Logistiek Platform Limburg (LPL).

Limburg als eerste op wereldexpo Shanghai

Nog voor Vlaanderen gaat eerst Limburg, als enige Belgische provincie, gebruik maken van het Belgisch paviljoen om zich als economische regio te profileren tijdens de wereldexpo in Shanghai. Limburg heeft ook een economisch verbond gesloten met de China-provincie Jiangsu.

Innovatiepremie

Om de innovatie bijLimburgse bedrijven te stimuleren, heeft de provincie de innovatiepremie in het leven geroepen. Alle kmo’s in Limburg, met ten hoogste 250 medewerkers en eenomzet van maximum 50 miljoen euro (of balanstotaal van maximum 43 miljoen euro), kunnen er aanspraak op maken.