Nieuws Kempen 1/3de minder faillissementen in eerste kwartaal 2016

1/3de minder faillissementen in eerste kwartaal 2016

1/3de minder faillissementen in eerste kwartaal 2016

Justitia11-300x226Tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar gingen er in het arrondissement Turnhout 82 ondernemingen failliet. Vorig jaar waren er dat nog 131. Bijgevolg daalt het aantal falingen met 37,40%. De cijfers komen uit het jongste faillissementsrapport van handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

De Kempen loopt daarmee vooruit op de nationale tendens. In heel België waren er het eerste kwartaal van dit jaar 2.528 falingen, dat is een daling van 17,63% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de globale daling blijft het aantal faillissementen in de horeca op eenzelfde niveau. Zo vormen het aantal failliete bars & cafés nu bijna 9% van het totaal aantal faillissementsuitspraken, terwijl dit over het eerste trimester 2015 rond de 7,5% lag.

Falinggraad
Graydon heeft in deze nieuwe studie ook opnieuw de falingsgraden berekend. Afgelopen jaar was de falingsgraad van de Belgische ondernemingen 0,91%. Anders gesteld: we telden één faillissement per 110 actieve ondernemingen. Dit is een gunstige evolutie: in 2014 noteerde Graydon nog één faillissement per 103 actieve bedrijven.

Bij bedrijven die werken onder een vennootschapsvorm is de falingsgraad 1,63% of één faillissement per 63 ondernemingen. De Starters-BVBA is het faillissementsgevoelig: hier is de falingsgraad 7,73% of één faillissement per 13 Starters-BVBA’s. Voor de eenmanszaken noteert Graydon één faillissement per 293 actieve firma’s.

Bekijken we de falingsgraad op sectoraal niveau, dan zijn achtereenvolgens de horeca (één faillissement per 28 bedrijven), de transportsector (één faillissement per 51 bedrijven) en de bouwsector (één faillissement per 63 bedrijven) het gevoeligst voor een faillissement. De sector van de verzekeringen en vermogensbeheer én van de vrije beroepen zijn dan weer de veiligste sectoren. Binnen die laatste sector noteert Graydon een faillissementskans van één op 848 actieve ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer