Nieuws Kempen 12 aanvragen voor Stichting Lokaal Fonds

12 aanvragen voor Stichting Lokaal Fonds

12 aanvragen voor Stichting Lokaal Fonds

Op 30 november 2021 werd de oproep voor innovatieve en/of duurzame projecten die bijdragen aan de lokale economie in de regio Mol, afgesloten. Het Uitvoerend Comité Mol ontving 12 projectaanvragen. In de komende maanden doorlopen de ingediende aanvragen het selectieproces, dat uit verschillende stappen bestaat.

 

Waar in voorbije oproepen alle soorten projecten konden worden ingediend, lag dit keer de focus op innovatieve of duurzame projecten die bijdragen aan de lokale economie in de regio Mol. Op die manier wil het Lokaal Fonds lokale handelaars en ondernemers vooruit helpen na de coronacrisis. Aandacht voor lokale samenwerkingen en duurzame initiatieven staat centraal.

Voor de inhoudelijke beoordeling van de ingediende aanvragen worden de leden van het Uitvoerend Comité Mol bijgestaan door een aantal experten. Deze experten zijn actief binnen de economische sector en goed vertrouwd met de noden en behoeften van de lokale economie.

Na de beoordeling selecteert het Uitvoerend Comité Mol de sterkste projecten voor ondersteuning. Deze selectie wordt voorgelegd aan het bestuursorgaan, dat finaal beslist welke projecten ondersteund worden. De geselecteerde projecten maken kans op ondersteuning tot 5.000€.

Het Lokaal Fonds is één van de meerwaardeprojecten die NIRAS, MONA en STORA samen realiseren om het maatschappelijke draagvlak voor de oppervlakteberging voor laag radioactief afval in Dessel te behouden. Het Lokaal Fonds steunt projecten en activiteiten in Dessel en Mol, en dit 300 jaar lang: net zolang als er radioactiviteit in de berging aanwezig is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.