Nieuws Kempen 12,3 miljoen voor innovatieve bedrijven in grensregio

12,3 miljoen voor innovatieve bedrijven in grensregio

12,3 miljoen voor innovatieve bedrijven in grensregio

zorgrobotHet Europees gesubsidieerde programma Interreg Vlaanderen-Nederland maakt maar liefst 12,3 miljoen euro vrij om bedrijven in de grensregio te ondersteunen bij het vermarkten van innovatieve producten en diensten. Het geld is verdeeld over 2 projecten.

Het eerste heet Link2innovate en mikt op starters in de technologiesector. “Beginners in deze branche zijn onervaren in netwerken en hebben onvoldoende middelen ter beschikking”, ervaren de initiatiefnemers. “Link2innovate moedigt daarom samenwerking aan tussen technostarters en gevestigde waarden, aan weerszijden van de grens.” Er wordt ook ingezet op het stimuleren van spin-offs aan de universiteit. Er is voor dit project zo’n 2 miljoen euro in kas.

Meer dan 10 miljoen is er voor bedrijven die onderzoek en innovatie doen in de zorgsector. Het project CrossCare moet in de grensregio knappe ideeën stimuleren, bijsturen en versnellen die ouderen langer zelfstandig kunnen laten wonen en zich bezighouden. Een aantal ‘proeftuinen’ in deze sector slaat hiervoor de handen in elkaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer