Nieuws Kempen 15 jaar Tormans: Sterkte van een bedrijf wordt gemaakt door haar mensen

15 jaar Tormans: Sterkte van een bedrijf wordt gemaakt door haar mensen

15 jaar Tormans: Sterkte van een bedrijf wordt gemaakt door haar mensen

tormans15j-136Tormans plaatst al 15 jaar mensen met de meest uiteenlopende technische profielen in bedrijven. „Als een bedrijf een medewerker zoekt met een ietwat technische insteek, dan gaan wij op zoek naar de juiste man of vrouw. Let op: wij zijn geen interimbureau en ook geen headhunter. De meerwaarde van Tormans? Een erg sterk inzicht in wat bedrijven doen en in wat ze verwachten van hun kandidaten, en anderzijds het screenen, faciliteren en opvolgen van onze mensen. En die mensen ademen de Tormans familiespirit.” Een babbel met Eddy Laeremans.

 

Van operatoren en werfsecretaresses tot procesingenieurs en mensen in preventie en veiligheid
Tormans startte aanvankelijk met het detacheren van specialisten in meet- en regeltechnieken, vooral voor de petrochemische sector. Maar de vraag breidde al snel uit naar andere profielen met een technische inslag. Nu plaatsen zij bij zo’n 150 bedrijven in Vlaanderen allerlei mensen, van operators tot projectleiders, van werfsecretaresses tot procesingenieurs of mensen in preventie of veiligheid. Daartoe heeft het bedrijf zo’n 13 recruiters in dienst, allen gespecialiseerd in technische beroepen. Zij opereren vanuit drie vestigingen: in Geel, Vilvoorde en Melle.

„Wij zoeken mensen voor opdrachten van minstens 6 maanden. De gemiddelde projectduur ligt boven het jaar. We zijn actief in een sector met heel wat knelpuntberoepen en werken vooral voor grotere bedrijven. Onze gemiddelde ‚time to hire’, vanaf het moment dat een vraag binnenkomt tot wanneer de kandidaat begint bedraagt 50 dagen. We halen onze kandidaten niet zomaar uit een schuif. We starten het zoekproces, screenen zorgvuldig. Onze kandidaten gaan vervolgens op gesprek bij de klant. De opdrachtgever hakt de knoop door en dan moet de kandidaat meestal nog een opzeg presteren. Zo’n 55 procent van de projecten leveren wij op binnen de 30 dagen. Per week screenen wij een vijfendertigtal mensen via een telefonische screening, een gesprek, persoonlijkheidsanalyses, en een controle van referenties.”

Interim managers met technische insteek
Recent behaalde Tormans nog een erkenning voor het leveren van interimmanagement diensten. „Een interimmanager is voor ons iemand die gedurende een welbepaalde periode een managementfunctie met een zekere technische insteek uitoefent, hierbij duidelijke doelstellingen krijgt en hierbij een zekere financiële verantwoordelijkheid draagt. Wij kregen hier steeds meer vragen rond, en sprongen op die kar.”

Als Mozes niet naar de berg wil…
Tormans kijkt ook over de grenzen heen. „Jan Tormans heeft plannen om in Duitsland te beginnen. Want, of we daar nu blij mee zijn of niet, in Vlaanderen geraken wij de maakindustrie stilaan kwijt. We gaan eerder een rol moeten spelen op logistiek vlak en daar meerwaarde creëren. Bij Tormans krijgen we daar geen buikpijn van, maar technische mensen heb je in verhouding meer nodig in maakindustrie. In Duitsland is die maakindustrie wel heel duidelijk aanwezig en dus voeren we daar momenteel gesprekken met mogelijke partners.”

Is Tormans klaar voor de toekomst? „Natuurlijk zijn er ontwikkelingen waarvoor we aandacht moeten hebben. Nieuwe technologieën, nieuwe uitdagingen in de markt. Mobiliteit is bijvoorbeeld een belangrijke uitdaging. Mensen willen niet langer dan een half uur onderweg zijn naar hun werk.  In Limburg zitten veel goede profielen, maar die komen niet tot in Geel. En als Mozes niet naar de berg wil komen, moet de berg naar Mozes. Onder andere daarom werken wij vanuit verschillende vestigingen. En zelfs onze opdrachtgevers zien dat in. Een van onze klanten uit Huizingen opende onlangs een kantoor in Hasselt om dichter bij zijn mensen te zijn.”

Familiespirit
Tormans is gekend voor het soigneren van zijn mensen. De personeelsfeestjes en de vele activiteiten die het bedrijf organiseert om het wij-gevoel aan te zwengelen bij haar medewerkers verspreid over heel Vlaanderen zijn tot buiten de Kempen gekend. Zelfs de partners van de personeelsleden krijgen aandacht via bijvoorbeeld een kaart met hun verjaardag. „Het is voor ons erg belangrijk dat onze mensen zich gewaardeerd voelen en graag behoren tot de grote Tormans familie.”

„Ook op professioneel vlak begeleiden wij onze mensen. Zo zien we de laatste jaren dat het aantal 45-plussers sterk toeneemt. Mensen die door een herstructurering toe zijn aan nieuwe uitdaging. Sterke profielen met een gedegen ervaring en een pak kennis. Die hebben de laatste 10-15 jaar niet meer gesolliciteerd en het koud zweet breekt hen uit bij de gedachte dat ze zelf naar een bedrijf moeten stappen. Wij faciliteren dat proces. Wij gaan met die cv aan de slag en gaan mee op gesprek.”

Sterkte van een bedrijf wordt gemaakt door haar mensen
„De sterkte van een bedrijf wordt gemaakt door haar mensen en door de manier waarop ze met hen omgaat. We hebben altijd gezegd dat we eind 2015 400 mensen in dienst willen hebben. Dat zal wel lukken, maar veel belangrijker is het om ons menselijke gelaat te kunnen blijven houden. Als we groeien, dan groeien we in regio’s. We kunnen onze aanpak en knowhow uitrollen naar Brussel, Oost-Vlaanderen, Luik, maar alles hangt af van onze mensen. En we houden een open vizier. Vijf jaar geleden zaten we totaal niet in de bouw en plaatsten we geen mensen in preventie. Nu wel. Onze metier is het rekruten van de juiste profielen, en die machine is performant genoeg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Arendonk, Brasschaat
Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer