Nieuws Kempen 16 DAF’s per dag meer van de band

16 DAF’s per dag meer van de band

16 DAF’s per dag meer van de band

DAF Trucks in Eindhoven gaat 16 vrachtwagens per dag meer produceren. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad op basis van een interne nota. De productiestijging wordt in Oevel gerealiseerd met de huidige bezetting.

De productie in Eindhoven wordt nu opgevoerd van 192 naar 208 vrachtwagens per dag. Hiermee bouwt DAF er meer vrachtwagens dan voor het begin van de coronacrisis.

Interne mededeling

DAF heeft dit woensdag in een interne mededeling aan het personeel laten weten. Sinds november merkt DAF een stijgende vraag naar vrachtwagens.

“Het economisch herstel zet zich voort en dat leidt tot een hogere vraag naar vrachtwagens”, stelt topman Harry Wolters in de interne mededeling. “Daarnaast zien we dat met name grote vloten – die door de coronacrisis de vervanging van voertuigen aanvankelijk uitstelden – weer investeren in nieuw materieel.”

Geen extra mensen voor Oevel

Door de productieverhoging gaat DAF in Eindhoven enkele tientallen nieuwe medewerkers aanwerven. In de cabine- en assenfabriek in Oevel kan de verhoging binnen de huidige bezetting opgevangen worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.