Nieuws Kempen 19 gemeenten kiezen voor bedrijven uit eigen streek

19 gemeenten kiezen voor bedrijven uit eigen streek

19 gemeenten kiezen voor bedrijven uit eigen streek

Foto Bart Van der Moeren

Foto Bart Van der Moeren

19 steden en gemeenten uit de Antwerpse Kempen mogen zich voortaan Pure Kempen Gemeente noemen. Dat is een kwaliteitslabel dat in het leven is geroepen door de vzw Rurant en Toerisme Provincie Antwerpen, gesteund door het Europese project Rural Alliances. Vertegenwoordigers van de gemeenten namen in de Lakenhal in Herentals een oorkonde in ontvangst.

Het label ‘Pure Kempen Gemeente’ is een bekroning voor de manier waarop ze bijdragen aan de belevingswaarde van de Kempen. Ze investeren in streekidentiteit, cultuur en erfgoed, natuur en landschap. Daarnaast ondersteunen ze op een actieve manier de plattelandsondernemers op hun grondgebied, onder andere door lokale producten te promoten, door een sterk horecabeleid te voeren en bij aanbestedingen rekening te houden met bedrijven uit de eigen streek.

Lerend netwerk
De betrokken gemeenten zijn Balen, Brecht, Geel, Grobbendonk, Herentals, Wuustwezel, Westerlo, Ravels, Laakdal, Olen, Vorselaar, Turnhout, Oud-Turnhout, Kalmthout, Merksplas, Hoogstraten, Retie, Kasterlee en Heist-op-den-Berg. Ze stappen samen in een lerend netwerk om hun regio nog beter uit te dragen.

Tot nog toe kwamen enkel ondernemers uit bepaalde sectoren zoals hoeve- en streekproducten, toerisme en horeca in aanmerking voor het Pure Kempen-label. Initiatiefnemers TPA en Rurant daagden nu alle steden en gemeenten uit de Antwerpse Kempen uit om ook zo’n eretitel te behalen. Uiteindelijk weerhield de jury 19 gemeenten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer