Earth Henco Herentals

2.000 zonnepanelen van Earth ondersteunen de duurzame ambities van Henco

Bij Henco in Herentals zetten ze al sinds het begin in op het vergroenen van hun productieketen. Henco beschikt over 3 sites in Herentals, waarvan nu alvast de eerste wordt ingevuld met 2.000 zonnepanelen van Earth met een totaal vermogen van 1.100 kWp. Dat is 7% van de totale energiebehoefte van Henco, wiens productie van componenten voor de sanitaire en verwarmingsindustrie behoorlijk energie-intensief is.

Henco heeft een succestraject uitgebouwd gebaseerd op een strategie van kwaliteit, ervaring en duurzame oplossingen. Henco kwam zo Earth op het spoor. Begin april start Earth met de installatie van 2.000 zonnepanelen op de Henco site, langs de E313 in Herentals. Een grote banner langs de autosnelweg moet dat ook in de kijker zetten. Earth is sinds 2013 een pionier in duurzame maar ook betaalbare, kwaliteitsvolle energieoplossingen voor bedrijven, overheden en particulieren.

Enorm potentieel

Luc Demeyere, CEO van Earth: “We zitten middenin de energietransitie waar zonnepanelen een grote rol in spelen. Industriële bedrijven met een grote energiebehoefte als Henco zijn zich meer en meer bewust dat zonnepanelen op hun bedrijfsdaken hen erg veel voordeel kunnen opleveren. Bedrijfsdaken bieden een enorm potentieel om de energietransitie te realiseren. Daarom komen bedrijven als Henco ook bij Earth terecht, dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt inspelen om die duurzame ambities versneld uit te rollen. We zijn dan ook zeer opgetogen dat Henco voor Earth gekozen heeft. Ga je als ondernemer slim en efficiënt om met energie, dan kan je daar veel voordeel uit halen.”

Energiemonitoring

Geert Jacobs, manufacturing director bij Henco: “Bij Henco alsook bij onze moederholding Aalberts is de transitie om onze producten en processen te verduurzamen reeds enkele jaren geleden ingezet. Met onze kwalitatieve producten voor waterverdeling en energiezuinige verwarming dragen we reeds vol bij aan de globale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Daarenboven nemen we onze processen continu onder de loep en zoeken we naar verbeteringen. Zo werden in het recente verleden heel wat laadpunten geplaatst in het kader van elektrificatie van het wagenpark, verminderen we gebruik van verpakkingsmaterialen, reduceren we afval tot een absoluut minimum, en zetten we in op energiereductie a.d.h.v. een gedetailleerde energiemonitoring. We zijn zeer blij dat nu ook het eerste zonnepanelen project samen met Earth op onze nieuwste site te Herentals van start kan gaan, zodoende we tegen de zomer onze eerste groene stroom kunnen produceren.”