Nieuws Kempen 2 Kempense beautysalons in de running voor beste van Vlaanderen

2 Kempense beautysalons in de running voor beste van Vlaanderen

2 Kempense beautysalons in de running voor beste van Vlaanderen

WESTERLO/POPPEL  – Twee schoonheidssalons in de Kempen zijn bij de zes finalisten die kans maken op de titel van Schoonheidssalon van het jaar. De finalisten moeten in oktober nog een laatste selectie doorlopen voor er een winnaar is.

Schoonheidssalon Perle d’eau uit Westerlo en Apprenza Cosmedisch instituut uit Poppel zijn de Kempense ondernemingen die nog meedingen naar de titel Schoonheidssalon van het jaar. Dat is de belangrijkste wedstrijd voor de beauty- en wellnesswereld in Vlaanderen, die in het leven is geroepen door Ronny Van Cutsem. De salons die zich hiervoor hebben ingeschreven, kregen al een anoniem bezoek van een jurylid en moesten een soort van portfolio indienen. Op 16 oktober is er nog een laatste schiftingsronde: de salons gaan zich dan persoonlijk aan de jury voorstellen.

Kwaliteit

“Ik ben blij dat een dergelijke wedstrijd bestaat”, zegt Tamara Van Beethoven van Perle d’eau. “Op die manier kan je tonen dat er tussen schoonheidssalons veel kwaliteitsverschil bestaat. Ik vergelijk het graag met de horeca. Je kan kiezen voor een taverne, een restaurant, of een sterrenrestaurant. Elk heeft zijn eigen prijs- en kwaliteitsniveau. In de wereld van de beautysalons is dat ook het geval, maar voor de buitenwereld nog niet zo duidelijk.” De zes finalisten kan je alvast niet over eenzelfde kam scheren. Ieder onderscheidt zich met een eigen aanpak.

Maatwerk

“Veel zaken zijn gericht op wellness, terwijl wij bezig zijn met huidverbetering en -verjonging”, licht Maartje van Loon toe van Apprenza in Poppel. “Wij werken ook heel erg op de relatie tussen binnen- en buitenkant van het lichaam, met zaken als zen-beauty. Apprenza heeft ook diverse eigen behandelingen en programma’s ontwikkeld. Dit jaar lanceren wij nog een jaartraject met alles wat de klant nodig heeft om samen naar een duurzaam resultaat te werken.”

Slotronde

Beide salons zijn zich, net als hun tegenstrevers nu aan het voorbereiden om ook de volgende selectieronde in schoonheid af te leggen. “We moeten ons op 16 oktober gaan voorstellen aan de jury”, weet Tamara Van Beethoven. “Ik ben alvast van plan om met heel mijn team te gaan, want dit is niet het werk van één persoon. De hoofdprijs is goed voor 6.500 euro, maar dat is niet het belangrijkste. Het mooiste is de eer, de erkenning van je werk.”

Zo denk ook Maartje van Loon erover: “Ik ben nu al heel trots en dankbaar om al 4 jaar tot de top te behoren. Ik ben in een gelijkaardige wedstrijd in Nederland ook al twee keer finalist geweest en nu in België ook voor de tweede keer. Winnen zou natuurlijk de kers op de taart zijn. Maar meer nog hoop ik een ambassadrice te zijn voor dit vak en bij nog meer klanten het beste uit hun huid te halen, zodat ze stralen van binnen en van buiten.”

Op 30 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de uitreikingsavond in het Kasteel van Brasschaat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer