Nieuws Kempen 2014 was het beste jaar ooit voor Soudal

2014 was het beste jaar ooit voor Soudal

2014 was het beste jaar ooit voor Soudal

soudalDe Turnhoutse siliconen- en schuimfabrikant Soudal heeft in 2014 een nieuw recordjaar neergezet met een geconsolideerde omzetgroei van 15,4% tot 565 miljoen. Het nettoresultaat steeg tot € 21,7 miljoen. Soudal zet zo zijn traditie verder van groei ver boven het sectorgemiddelde.

De groeistrategie van Soudal werd ook in 2014 doorgezet, enerzijds door een stevige organische groei van meer dan 10%, anderzijds door een aantal ambitieuze acquisities. In het eerste kwartaal van 2014 werd een meerderheidsparticipatie genomen in Soudis, de exclusieve importeur van Soudal in Australië. In juni kondigde Soudal de overname aan van Accumetric in de Amerikaanse staat Kentucky, met vestigingen in Thailand en India. In oktober 2014 werd vervolgens de acquisitie van de Poolse lijmfabrikant Bochem aangekondigd. Net voor het einde van 2014 ten slotte verwierf Soudal de volledige controle over zijn joint-venture actief in Chili, Peru, Mexico en Colombia. De vier overnames zijn een verdere stap in de strategie om in alle continenten met eigen filialen en lokale productievestigingen aanwezig te zijn.

Sportsponsoring
Op 27 juli 2014 werd op de laatste dag van de Tour de France bekendgemaakt dat Soudal vanaf 1 januari 2015 tot en met 2020 hoofdsponsor op het hoogste niveau van de internationale wielersport zou worden. Naast de sponsoring van KVC Westerlo in het voetbal en de Soudal Classics in het veldrijden moet de sponsoring van Lotto Soudal de ambitie onderstrepen om het merk Soudal internationaal uit te bouwen.

Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal: “Onze droom om in 2020 de kaap van 1 miljard euro jaaromzet te bereiken komt steeds dichter in het vizier. De roadmap tot realisatie van dat symbolische cijfer is weldoordacht samengesteld uit stabiele organische groei en ambitieuze acquisities. We durven ondernemen, er voor te gaan. De mouwen opstropen, doen, het zit in ons bedrijfs-DNA ingebakken. En niet alleen doen maar vooral ook doorzetten, iets wat we delen met de wielersport waarmee we ons vanaf 2015 associëren.”

Soudal heeft wereldwijd 44 verkoopfilialen en 13 productievestigingen. Het bedrijf blijft stevig verankerd in Turnhout, waar de Soudal groep meer dan 800 medewerkers tewerkstelt. Wereldwijd zijn er dat 2.195.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer