Nieuws Kempen 2019 bracht voor Campine een hoog jaarresultaat, ondanks verminderde omzet

2019 bracht voor Campine een hoog jaarresultaat, ondanks verminderde omzet

2019 bracht voor Campine een hoog jaarresultaat, ondanks verminderde omzet

BEERSE – Recyclagebedrijf Campine heeft zijn jaarresultaten bekend gemaakt. Ook in 2019 is de omzet van Campine nog lichtjes gedaald. Toch klokt het bedrijf af op een mooi jaarresultaat. Een gunstige factor daarin is de 3,9 miljoen euro die het van justitie kreeg terugbetaald nadat een boete voor Campine in beroep werd verlaagd.

In 2019 boekte Campine een omzet van 192,5 miljoen euro, te vergelijken met 212,4 miljoen euro in 2018 (-9%). Deze verlaging is toe te schrijven aan de verlaagde metaalkoersen (hoofdzakelijk de antimoonkoers), die de basis vormen van Campine’s verkoopprijzen en ook de lagere verkoopvolumes in de Specialty Chemicals Divisie.

Bruto bedrijfsresultaat (EBIT)

Het bruto bedrijfsresultaat bedroeg 9,6 miljoen euro. Daarin is de terugbetaling van 3,9 miljoen euro al meegeteld van een Europese boete. Het verhaal daarachter kon u op Made In Kempen al lezen in een eerdere berichten in november en in februari. Daarmee ligt het bruto bedrijfsresultaat 19% hoger dan de 8,1 miljoen euro in 2018. Het netto resultaat van 2019 bereikte 8 miljoen euro. (inclusief de terugbetaling van de EC boete van 3,9 miljoen euro). Vergeleken met de 5,8 € miljoen euro in 2018 is dat een stijging met 37%.

 Financiële resultaten

Campine’s nettoresultaat is in 2019 dus sterk beïnvloed door het arrest van het Europees Hof van Justitie, waarbij Campine 3,9 miljoen euro kreeg terug gestort die het aanvankelijk als boete had betaald. Dat bedrag werd in december 2019 op de bankrekening van Campine overgemaakt en heeft geen fiscale gevolgen. Omdat de juridische kosten voornamelijk in de vorige jaren werden geboekt, draagt deze terugbetaling quasi volledig bij aan het nettoresultaat.

 Vooruitzichten

Aan een prognose wil Campine zich niet wagen in de huidige omstandigheden, waarin het economische leven volledig is ontwricht door de coronacrisis en de situatie bijna dagelijks weer anders is. Wel staan enkele investeringen op het programma. Campine wil dit jaar in de Metals Recycling divisie en derde lijn bouwen om metalen te valoriseren uit andere industriële afvalstromen dan batterijen. Deze extra capaciteit zal eind 2020 operationeel zijn. In de loodraffinage zal begin 2021 een nieuwe lingoteerband in gebruik genomen worden. Dat moet leiden tot een hogere productie-efficiëntie en meer capaciteit. En in de tweede helft van het jaar starten bouwwerken voor het herwinnen van polypropyleenplastic uit batterijen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer