Rob Renders TelSmart Rob Renders

“Medewerkers  nemen zoveel vakantie als ze willen”

Sinds 1 maart is telecomprovider TelSmart uit Kasterlee en Torhout overgeschakeld naar een systeem van onbeperkt aantal vakantiedagen. Het systeem is gebouwd op vertrouwen en maturiteit, klinkt het bij TelSmart.

In het verleden hadden de werknemers recht op de 20 wettelijke dagen aangevuld met ADV-dagen. Concreet is de week nu teruggeschroefd naar 38u en is ook het systeem van recup van overuren weggevallen. Rob Renders, ceo van TelSmart ligt toe:"‘Nu nemen de medewerkers  zoveel vakantie als ze willen bovenop de 20 wettelijke dagen, ze kiezen dus zelf of ze er 20, 30 of 40 nemen. Ze spreken af met het team, er is geen manager nodig om de dagen goed te keuren. Het werk en de continuïteit moeten uiteraard wel gevrijwaard worden."

Deze visie past volledig in de waarden van het bedrijf rond geluk, positiviteit en ‘geven zonder nemen’, zegt Wendy Swaegers, chief heart officer van TelSmart. "Het hele ‘onbeperkt’-systeem is gebaseerd op vertrouwen en maturiteit en past in de Growth Mindset Indicators van het bedrijf. Die indicatoren zijn onze KPI’s en gelden voor het volledige team en het volledige bedrijf. We werken ook met het 8/16 principe: je hebt 16 uren in een dag dat je niet slaapt en je kiest zelf wanneer je je werk doet binnen die 16 uur, daar heb je geen manager of baas voor nodig. In dit systeem is communicatie binnen het team en de afspraken tussen collega’s uiteraard enorm belangrijk."

TelSmart is een scale-up gevestigd in Kasterlee en Torhout en is gespecialiseerd in het digitaliseren van bedrijfstelecommunicatie. Het bedrijf is ook genomineerd voor voor de Trends Gazellen 2021 in de categorie middelgrote bedrijven voor de provincie West-Vlaanderen.