Oktoberfest Hoogstraten Noorderkempen Foto: Facebook

Oktoberfest gaat voor schaalvergroting

Oktoberfest Noorderkempen staat al popelend af te tellen naar het laatste kwartaal van het jaar. De organisatie heeft de krachten verenigd met Oktoberfest Antwerpen, en wil het event nu zien uitgroeien tot het grootste Oktoberfest van Vlaanderen.

"We hebben ons ingekocht in Oktoberfest Antwerpen", zegt Nick Jorissen, organisator van Oktoberfest Noorderkempen en voormalig uitbater van dancing Highstreet, in Het Nieuwblad. "Het event vindt plaats in de Waagnatie, en is met z'n 2.000 bezoekers al een populair festival. Er is nog voldoende plaats om uit te groeien tot het grootste Oktoberfest van Vlaanderen. Door de krachten te bundelen, moet dit lukken."

De eerste editie van Oktoberfest Noorderkempen vond in 2018 voor het eerst plaats in de hallen van Coöperatie Hoogstraten. In een mum van tijd waren de 2.000 kaarten toen uitverkocht, en het jaar later waren de 4.000 tickets ook weer zo de deur uit.

Het blijft natuurlijk de vraag of het dit jaar al mogelijk zal zijn om met duizenden mensen samen in een zaal  in lederhosen of dirndls biertjes te drinken. De editie van 2021 staat gepland op 5 november. De interesse in het evenement is opnieuw bijzonder groot: op 24 uur tijd waren 75% van de kaarten al verkocht.