Nieuws Kempen 30 miljoen kilo Hoogstraatse aardbeien

30 miljoen kilo Hoogstraatse aardbeien

30 miljoen kilo Hoogstraatse aardbeien

DSC_5514Deze week is via de veiling van Hoogstraten de 30 miljoenste kilo aardbeien verkocht. De veiling verwacht eind dit jaar af te sluiten op 31 miljoen kilo.

Veiling Hoogstraten rekent 2014 hiermee zowel op het vlak van productie, kwaliteit en prijsvorming tot de betere jaren. Na een zwak voorjaar konden de telers een stabiele zomer en een goed jaar optekenen.

Sinds vorige winter kan Veiling Hoogstraten het jaar rond aardbeien aanbieden door de belichte teelt van Sonata. Ook de komende winterperiode zal die variƫteit de hele tijd beschikbaar blijven.

Ook de andere hoofdproducten van Veiling Hoostraten nemen toe in volume: tomaten 80 miljoen kilo en paprika 29 miljoen kilo. De arealen voor 2015 laten in de vruchtgroenten een verdere volumetoename verwachten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geĆ«lektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer