Nieuws Kempen 330 zonnepanelen op de daken van de Warande in Turnhout

330 zonnepanelen op de daken van de Warande in Turnhout

330 zonnepanelen op de daken van de Warande in Turnhout

Overheidsdiensten schakelen steeds meer over op duurzame energie. Vorige week kon u hier nog lezen dat de Stad Geel meer dan 1.000 zonnepanelen laat plaatsen, deze week is begonnen met het installeren van 330 zonnepanelen op cultuurhuis de Warande in Turnhout.

Die kunnen jaarlijks zo’n 95.000 kilowattuur (kWh) energie opwekken, ongeveer gelijk aan het jaarlijks verbruik van 27 gezinnen. Het cultuurhuis bespaart zo 9,5% op zijn energiefactuur. Het provinciebestuur (de Warande is een provinciale instelling) investeert daarmee zo’n 122.000 euro in duurzame energie.  Jeroen Vanluyten, de directeur van de Warande, is uiterst tevreden: “Deze investering is niet alleen goed voor het milieu, het is ook een flinke besparing op onze elektriciteitsfactuur. De Warande zal alle geproduceerde elektriciteit zelf verbruiken; er komt dus geen stroom op het net.”

Het Gentse bedrijf Perpetum Energy levert en installeert de zonnepanelen. Perpetum Energy doet dit op een hele reeks sites van de overheid binnen het raamcontract dat het afsloot met het Vlaams Energiebedrijf. Het is de bedoeling dat ook op andere provinciale sites in de Kempen er nog zonnepanelen komen. Aan de Hooibeekhoeve in Geel is dit al gebeurd. Binnenkort worden er ook geplaatst aan het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel en het Zilvermeer in Mol.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer