Nieuws Kempen 36 nieuwe KMO-units in Veldenbergstraat zijn eind dit jaar klaar

36 nieuwe KMO-units in Veldenbergstraat zijn eind dit jaar klaar

36 nieuwe KMO-units in Veldenbergstraat zijn eind dit jaar klaar

MERKSPLAS – Tussen de Industrieweg en de Veldenbergstraat in Merksplas zijn werken bezig voor vier nieuwe gebouwen. In totaal komen er 36 KMO-units, waarvan er een deel al verkocht zijn. De winkels van Veja en Sportcity blijven bestaan, de parking wordt later heraangelegd.

Op de plaats waar nu volop gebouwd wordt, was vroeger een oud magazijn. “De eigenaars van Veja en Sportcity hebben de volledige site in de Veldenbergstraat twee jaar geleden te koop gezet”, zegt Paul Van Looveren van Immo Global. “Met Masabi , dochteronderneming van Orens Beheer en ’t Huisje aan de waterkant, hebben we het aangekocht. De winkels van Veja en Sportcity verdwijnen voor alle duidelijkheid niet, want daar zijn veel geruchten en misverstanden over. De buitenkant van het gebouw wordt wel gerenoveerd, zodat ze past bij de nieuwe gebouwen. Als de bouwwerken klaar zijn, nemen we ook de parking onder handen.”

“Martens Constructies uit Hoogstraten is begin dit jaar met de werken gestart”, legt Etienne Orens uit. “De bedoeling is dat tegen Kerstmis alles klaar is. Elk gebouw heeft een hoogte van zeven meter, zodat de tussenverdiepingen voldoende hoog zijn. We steken er meer in de kopers gewend zijn. De sanitaire ruimtes, de branddetectie en het technische gedeelte zijn volledig klaar bij oplevering. Voor de rest is elke KMO-unit casco als de koper er in trekt.”

Parkeerplaatsen

Dat ondanks de crisisperiode de vraag naar KMO-units groot is, tonen de verkoopcijfers aan. “Momenteel is bijna 40% verkocht”, vertelt Ivan Courtin van Vivendi Vastgoed uit Turnhout. “Drie van de vier gebouwen zijn enkel voor KMO’s. In het zogenaamde D-gebouw, dat bestaat uit tien units aan de kant van de Industrieweg, is er ook ruimte voor winkels. Elke KMO-unit in de zone Veldenberg beschikt over twee parkeerplaatsen. De nutsleidingen voor zonnepanelen en laadpalen zijn aanwezig in elk gebouw. We zorgen ook dat voor de bezoekers de nodige signalisatie komt om duidelijk te maken waar ze moeten zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.