Nieuws Kempen 3bouw is maakbedrijf van het jaar

3bouw is maakbedrijf van het jaar

3bouw is maakbedrijf van het jaar

WESTERLO – 3bouw dat actief is in duurzame houtskeletbouw is verkozen tot nationaal “Maakbedrijf van het Jaar”.  Dat gebeurde binnen de UNIZO-wedstrijd ‘KMO’ van het jaar. De uitreiking van de award vond plaats tijdens het druk bijgewoonde UNIZO-Topseminar in Gent, in aanwezigheid van meer dan 920 KMO-bedrijfleiders. Met deze verkiezing vestigt UNIZO extra aandacht op KMO’s, als motor van onze economie. Ze nemen samen de helft van alle privé-tewerkstelling voor hun rekening.

KMO van het jaar is Comete uit Leuven geworden. 3bouw uit Westerlo eindigde ook hoog en kreeg de titel ‘Maakbedrijf van het Jaar’. De jury was bijzonder lovend over het Kempense bedrijf:  “3bouw, gevestigd te Westerlo, bouwt milieuvriendelijke, energiezuinige en duurzame houtskeletwoningen en dit van ruwbouw tot sleutel-op-de-deur. De zaakvoerders Paul, Chris en Jef, drijvende krachten achter het unieke 3bouw-team, kunnen beschouwd worden als Vlaamse pioniers in de houtskeletbouwsector. Hun jarenlange ervaring en vakmanschap resulteren in het bouwen van kwaliteitsvolle lage-energie woningen. In het land van de baksteen weten Paul Wens, Chris en Jef Imants van 3bouw houtskeletbouw uit Westerlo, toch almaar meer bouwers te bekoren, waarmee de teller van het bedrijf inmiddels al op 4.000 woningen staat. Naast de geleverde bouwkwaliteit en de persoonlijke aanpak blijken, onder meer, de veel kortere bouwtijd en de uitstekende isolatiewaarden belangrijke argumenten om voor de houtskeletbouw van 3bouw te kiezen. De jury was onder de indruk van het mooie parcours van het bedrijf, waarbij aandacht voor zowel de tevredenheid van de klanten als medewerkers centraal staat. Ook de stabiele, gezonde financiële structuur, en de grote aandacht voor constante innovatie op alle fronten konden de jury bekoren.”

Hout over steen

Bij 3bouw zijn ze uiteraard bijzonder blij met de erkenning. Het kan het bedrijf nog een extra boost geven, al dienen ook nu al klanten zich spontaan aan. “Vroeger had de Belg een baksteen in de maag. Tegenwoordig is die plaats ingenomen door hout”, zegt Chris Imants. “Een woning in houtskelet is niet goedkoper dan een bakstenen huis. Maar de bouw duurt maar een kleine drie maanden, terwijl je met bakstenen al snel een jaar kwijt bent. Bovendien isoleert houtskelet heel goed. Daardoor moeten bewoners weinig verwarmen en hebben ze dus een lage energiefactuur. De meeste van onze klanten hebben een warmtepomp en zonnepanelen. Ze hebben geen gas meer nodig en besparen zo enkele honderden euro aan energiekosten per jaar.”

Kempenaars over Oost-Europenanen

3bouw bouwt zo’n zestig woningen per jaar. Van de klassieke Polen en Roemenen in de bouwsector is hier geen sprake. “We werken bijna uitsluitend met Kempenaars, die we in veel gevallen zelf hebben opgeleid”, zegt Chris Imants. “We zouden ons bedrijf kunnen uitbreiden, maar we willen niet te groot worden. Voor ons is het belangrijk dat de projectverantwoordelijken nog zelf contact hebben met de klant.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.