Nieuws Kempen 3D Cadworks creëert vijf business units

3D Cadworks creëert vijf business units

Foto: 3D Cadworks

3D Cadworks creëert vijf business units

HOOGSTRATEN – Ingenieursbureau 3D Cadworks, dat bedrijven helpt bij het oplossen van mechanische uitdagingen door middel van innovatieve engineering en toekomstgerichte CAD-ontwerpen, kiest met de creatie van vijf business units resoluut voor vernieuwing.

De laatste jaren heeft 3D Cadworks heel wat innovatieve producten en diensten getest, uitgewerkt en geïmplementeerd. Om toekomstgericht in te spelen op de sterk veranderende markt koos het bedrijf er recent voor hun werking op te splitsen en vijf gloednieuwe business units te creëren die onderling nauw blijven samenwerken met de 3D CAD-modellen als rode draad. Elke business unit specialiseert zich verder in één specifieke niche om in te spelen op specifieke noden van zowel bestaande als nieuwe klanten. De vijf business units zijn Caden, Yucon, Captis, aCADemy en Tepro.

Vijf business units

Caden is het verlengstuk van de sterke ingenieurstak en ontwikkelt innovatieve mechanische oplossingen met als basis een CAD-model. Yucon automatiseert tekenwerk, de opmaak van offertes, stuklijsten, enz. aan de hand van een CAD-configurator. Captis creëert onder andere interactieve manuals op basis van AR en VR die een bepaalde toepassing visueel begrijpbaar maken en verzorgt eveneens de technische documentatie zoals CE dossiers en risico-analyses. Tepro zal de klant ontzorgen tijdens de productie en bij aCADemy krijgen beginnende en meer ervaren tekenaars de do’s en dont’s aangeleerd met SolidWorks, een tekenprogramma dat wereldwijd gebruikt wordt door meer dan twee miljoen ingenieurs en productontwerpers.

Nieuwbouwproject

Niet alleen met de vijf nieuwe business units richt 3D Cadworks de blik op de toekomst. Het bedrijf heeft in Hoogstraten een nieuwbouwproject in de steigers staan waar het samen met enkele andere ondernemers haar intrek zal nemen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.