Nieuws Kempen 3D printen verlengt verblijf Signify in Turnhout

3D printen verlengt verblijf Signify in Turnhout

3D printen verlengt verblijf Signify in Turnhout

TURNHOUT – Wereldleider in verlichting Signify, het vroegere Philips, start dit voorjaar met 3D-printactiviteiten in zijn Turnhoutse vestiging. Het uitdoofscenario voor de site lijkt daarmee even verder weg te zijn.

De voorbije jaren kwam de Turnhoutse afdeling van Signify vooral in het nieuws met opeenvolgende ontslagrondes. Onder meer de productie van leds in Azië zorgt voor steeds minder tewerkstelling in Turnhout. Nu is er wel positief nieuws te melden.

Signify krijgt er een nieuwe activiteit bij. In een heel beknopte persmededeling zegt Signify: “Het gaat om het 3D-printen en assembleren van verlichtingsarmaturen voor de professionele en consumentenmarkt. Dit zal een positieve impact hebben op het afbouwplan voor 2020, dat eind vorig jaar voor deze site werd aangekondigd. Verwacht wordt dat deze printactiviteiten over drie à vier maanden zullen van start gaan.”

Bart Wuyts, voorzitter van de Open Manufacturing Campus die ook op de Philipssite gevestigd is, toont zich online alvast enthousiast: “Dit is een belangrijke aanwinst voor de OMC in Turnhout! Het innovatieve ecosysteem groeit verder met een nieuwe high-tech activiteit van Signify.”

Omdat de plannen nog niet concreet zijn, wil Signify verder niet te veel details kwijt. De verkoop van de Philipssite gaat wel door zoals gepland. Signify zou daarna enkele gebouwen, waaronder mogelijk zelfs nieuwe, huren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.