Het aantal vrouwen met een fietsvergoeding stijgt dan weer wel. Het aantal vrouwen met een fietsvergoeding stijgt dan weer wel.

5 Kempense bedrijven vangen 129.000 euro fietssubsidies

De Vlaamse overheid heeft geld vrijgemaakt voor duurzamer woon-werkverkeer in de provincie Antwerpen. Van de ruim 1 miljoen euro gaat er 129.000 euro naar de Kempen.

WEB (WerkErvaringsBedrijven) uit Turnhout, dat werkzoekenden naar een baan begeleidt in onder meer de kringwinkel en het bijhorende restaurant, krijgt binnenkort bijna 43.000 euro op de rekening gestort. Daarmee wordt volgend jaar de fietsinfrastructuur onder handen genomen en kunnen werknemers vanaf 2019 gebruik maken van een fiets. “We investeren in een beveiligde en overdekte fietsenstalling met laadpunten, douches en lockers”, zegt personeelsdirecteur Sylvie De Rore. “Voor een minimale bijdrage stellen we ook voor een aantal jaar fietsen ter beschikking van onze mensen. Voorwaarde is wel dat ze minstens de helft van de tijd met de fiets naar het werk komen.”

Infrastructuur
Ook AZ Turnhout, dat ruim 37.800 euro krijgt, en Duracell Solutions uit Heist-op-den-Berg, dat 22.300 euro ontvangt, zullen de subsidies gebruiken om hun fietsinfrastructuur aan te passen aan het gebruik van meer en elektrische fietsen. Ook CNC-specialist Diametal uit Herentals en betonfabrikant Groep Kerkstoel uit Grobbendonk zagen hun voorstellen voor duurzamer woon-werkverkeer goedgekeurd. Zij mogen rekenen op respectievelijk 13.200 en 12.870 euro.

Bedrijven die een subsidieaanvraag willen indienen voor de volgende oproep van het Pendelfonds kunnen contact opnemen met het Provinciaal Mobiliteitspunt.