Nieuws Kempen 500 BEN-woningen op 20 jaar tijd gerealiseerd

500 BEN-woningen op 20 jaar tijd gerealiseerd

500 BEN-woningen op 20 jaar tijd gerealiseerd

Arkana uit Arendonk bouwt al 20 jaar lang energiezuinige kwaliteitswoningen in houtskeletbouw voor de particuliere markt. En deze verjaardag wil de dochteronderneming van B&R Bouwgroep in de verf zetten. “Onze bouw- en samenwerkingsprincipes van bij de start staan nog altijd overeind”, zegt  Davy Proost, gedelegeerd bestuurder van Arkana. “Blijf trouw aan je missie, blijf steeds vooruit kijken en blijf beseffen dat mensen centraal staan.”

Davy Proost kreeg in 2001, als toenmalig medewerker van zusterbedrijf Hooyberghs, de kans om mee de kar te trekken in het toen nog ‘Plafittco’-verhaal. De bouwprincipes die toen gehanteerd werden, vormen vandaag de dag nog steeds de basis voor alle lage energiewoningen die Arkana bouwt.

De energienormen van nieuwbouwwoningen hebben de afgelopen 20 jaar een grote evolutie doorgemaakt. Door het groeiend bewustzijn over het belang van energiezuinig bouwen, en termen als lage-energiewoningen, nul-energiewoningen en passiefhuizen, zijn vandaag BEN-woningen de norm. Intussen heeft Arkana met maar liefst 500 BEN-woningen op de teller een enorme expertise opgebouwd.

Arkana maakt deel uit van B&R Bouwgroep en bouwt energiezuinige kwaliteitswoningen in houtskeletbouw voor de particuliere markt. Zij doen dit met doorgedreven vakkennis en een duidelijk verhaal, dat draait om comfortabel en duurzaam bouwen. Arkana begon het afgelopen jaar met de bouw van een duurzame thuis voor zo’n 30 gezinnen en dit in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg alsook in zuidelijk Nederland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.