Nieuws Kempen 585 zonnepanelen op daken Codipack Olen

585 zonnepanelen op daken Codipack Olen

585 zonnepanelen op daken Codipack Olen

OLEN – Deze week zijn bij Codipack Group in Olen 585 hoogrenderende zonnepanelen gelegd. Daarbij zijn de daken benut van zowel de kantoren, de productieruimtes als het magazijn.

Bedrijven schakelen steeds meer over op duurzame energie. Codipack Group sluit zicht daarbij aan. Met de plaatsing van deze zonnepanelen kan Codipack zo’n 65% van haar elektriciteit zelf opwekken. Op langere termijn betekent deze investering een aanzienlijke kostenbesparing. Op korte termijn een directe impact op het milieu.

Codipack Group zal de geproduceerde elektriciteit hoofdzakelijk zelf verbruiken. Een klein gedeelte van de opgewekte stroom wordt op het elektriciteitsnet geplaatst.

Walter Imberechts, zaakvoerder van Codipack Group: ‘Met de installatie van deze zonnepanelen doen we met Codipack dezelfde CO2 vermindering als 1.850 bomen. Dit komt maar liefst overeen met 25 hectare bos. Zo draagt Codipack Group ook haar steentje bij tot een gezonder en beter milieu.’

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.