Nieuws Kempen 7,5 miljoen nettowinst voor Miko

7,5 miljoen nettowinst voor Miko

7,5 miljoen nettowinst voor Miko

mikocoffee-600x400Koffie- en kunststofproducent Miko uit Turnhout, genoteerd op Euronext Brussel, realiseerde in 2014 een omzetstijging met 7,4%, namelijk van 149 naar 160 miljoen euro. Ruim driekwart daarvan werd bijeen gewerkt in het buitenland. De nettowinst bedroeg 7,5 miljoen euro, wat leidt tot een dividenduitkering van 1,28 euro bruto per aandeel, of ruim 10% meer dan vorig jaar.

De omzet van het koffiesegment bedroeg 84,4 miljoen euro. Dit is 9,3 % meer dan vorig jaar en vertegenwoordigt 52,7 % van de groepsomzet. De omzet kreeg een duw in de rug dankzij de overnames die gedurende 2013 werden gedaan in Zweden en Denemarken. Alle thuislanden vertoonden een omzetgroei met als uitschieter Duitsland waar een grote verdeler contracten wist af te sluiten met een aantal ziekenhuizen.

Het kunststofsegment, dat 47,3 % van de groepsomzet vertegenwoordigt, kende een omzetgroei van 5,4 %. Deze stijging deed zich vooral voor in de thermoformafdeling waar schaaltjes voor kant-en-klaar maaltijden geproduceerd worden.

Duurdere grondstoffen
“2014 was een goed jaar. Eind 2014 zien wij evenwel een opstoot van de grondstoffenprijzen voor koffie, mede door de sterkte van de dollar. Deze prijzen blijven voorlopig hoog. Wegens deze volatiliteit hoeden wij ons ervoor uitspraken te doen over de verwachte resultaten. Ons forse investeringsbudget van 16,4 miljoen euro bevestigt evenwel dat wij het jaar 2015 met vertrouwen binnenstappen”, aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer