Nieuws Kempen 8 Kempense werkzoekenden startten met een eigen zaak

8 Kempense werkzoekenden startten met een eigen zaak

8 Kempense werkzoekenden startten met een eigen zaak

maak-werk-van-je-zaakMet het project ‘Maak Werk Van Je Zaak’ slaan SYNTRA, VDAB en ESF de handen in elkaar om werkzoekenden die dromen van een eigen zaak een optimale start te geven. Deze samenwerking biedt deelnemers de kans om het noodzakelijke attest bedrijfsbeheer te behalen, een businessplan op te stellen en aan hun ondernemerscompetenties te werken. De deelnemers krijgen bovendien gratis begeleiding van een startersadviseur van SYNTRA om zo de drempels naar het ondernemerschap stap voor stap weg te werken.

Het project ‘Maak Werk Van Je Zaak’ bestaat precies een jaar. Meer dan duizend Vlaamse werkzoekenden hebben zich sinds de opstart vorig jaar ingeschreven voor het traject ‘Maak Werk Van Je Zaak’. Van die 1133 werkzoekenden stroomden tot hier toe 194 kandidaat‐ ondernemers door naar de begeleidingsfase waarin de voorbereiding gebeurt voor de aanvraag van het ondernemingsnummer en dus de feitelijke opstart van de zaak. Daarvan zijn reeds 142 nieuwe ondernemingen opgestart in Vlaanderen.

“In de Kempen startten we in december vorig jaar met de eerste intakegesprekken”, vertelt Eline De Smedt, adviseur ‘’Maak werk van je zaak’. “VDAB verwees in de Kempen 81 werkzoekenden door naar het project ‘Maak Werk van je Zaak’. Twintig onder hen volgen het traject al langer dan 6 maanden, acht onder hen startten ondertussen al een eigen zaak; zes anderen plannen dat begin volgend jaar.”

Het succes van het project ligt volgens Eline De Smedt vooral in de persoonlijke aanpak. “Wij doen onze uiterste best om de werkzoekenden een begeleiding op maat aan te bieden. Dit doen we o.a. door tal van opleidingsmogelijkheden aan te bieden maar ook door opvolging en coaching, waardoor de kandidaat‐ondernemers doorheen het traject nooit het gevoel hebben alleen te staan. Ze kunnen steeds op ons terugvallen bij twijfels of leemtes.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer