Nieuws Kempen 8ste generatie viert 275 jaar Van Roey

8ste generatie viert 275 jaar Van Roey

8ste generatie viert 275 jaar Van Roey

van roeyMet een academische zitting, de onthulling van een standbeeld van plaatselijk kunstenaar Luc Van Soom en een druk bijgewoonde familiedag heeft Groep Van Roey uit Rijkevorsel zijn 275ste verjaardag gevierd. Het begon allemaal in 1740 met een renovatieproject in de kerk van Brecht. 275 jaar later is Van Roey nog altijd in handen van dezelfde familie.

Ludo De Keulenaer, voorzitter van de raad van bestuur: “De achtste generatie van de familie is lid van de raad van bestuur en bepaalt op die manier mee de strategische objectieven die we als groep uitzetten. Met 10 kleinkinderen – de negende generatie Van Roey sinds 1740 – is ook de continuïteit naar de toekomst toe verzekerd.”

Groep Van Roey bestaat momenteel uit acht bedrijven die zich allemaal situeren in de bouwsector: Van Roey, Staalbeton, Vastgoed, vanhout.pro, Sportoase, Maes, Nys-Driesen en Architon. De familie Van Roey heeft 98,76% van de aandelen in haar bezit, de werknemers 2,24%. De groep realiseert € 250 miljoen omzet. Die  ligt nu 200% hoger dan vijftien jaar geleden.

Pioniersrol
De bouwsector is geen evidente sector. Wat maakt dat Van Roey al die jaren heeft stand gehouden? Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder: “We hebben steeds een pioniersrol gespeeld binnen de bouwwereld. Niet alleen zijn we geëvolueerd wat betreft materialen en de manier van werken, we zijn ook anders gaan omgaan met onze bouwpartners. Zo was Van Roey het eerste bedrijf dat in 2001 intensief ging samenwerken met lokale besturen rond publiek-private samenwerkingen PPS. Sindsdien hebben we honderden projecten samen gerealiseerd.”

Dankzij de inzet van de eigen mensen en het Van Roey-netwerk heeft het bedrijf de afgelopen eeuwen goed doorstaan. Tijd om hen in de kijker te zetten. Geert Verachtert, directeur strategie en business development: “Naar aanleiding van deze bijzondere verjaardag hebben we onze collega’s en netwerk uitgenodigd om mee te denken over de toekomst. We hebben een inspiration wall gelanceerd waar ondertussen al meer dan 100 personen spontaan hun visie gedeeld hebben. Het mooie is dat er een kruisbestuiving plaatsvindt en mensen gemeenschappelijke raakvlakken ontdekken. Zo is er heel wat materie voorhanden voor een boeiende dialoog.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer