Nieuws Kempen 92 nieuwe jobs bij STG in Herentals

92 nieuwe jobs bij STG in Herentals

92 nieuwe jobs bij STG in Herentals

De groothandel in sanitair STG creëert 92 nieuwe jobs in Herentals. Tegelijk sluit het bedrijf zijn distributiecentra in Genk en Wielsbeke. Hierdoor zijn er in Genk 66 arbeiders met ontslag bedreigd. Volgens het bedrijf zouden deze medewerkers ook in Herentals aan de slag kunnen.

De groep STG, voluit Sanitair Technische Groothandel, kondigde vrijdag de herstructurering aan. De groep wil zijn distributieactiviteiten in één vestiging centraliseren, en heeft de intentie om hiervoor te investeren in Herentals.

De centralisatie van de distributiecentra “heeft tot doel de concurrentiepositie op de markt te vrijwaren, de integratie van drie ondernemingen te bewerkstelligen, de klantgerichtheid te verhogen en het voorraad- en transportmanagement te optimaliseren”, aldus de directie in een persbericht. In Herentals komen er dus 92 arbeidsplaatsen bij, terwijl in Genk en Wielsbeke 111 arbeiders en 14 bedienden worden ontslagen.

Bij STG werken zo’n 770 werknemers. Het bedrijf heeft drie groothandels – Sax in Wielsbeke, Lambrechts in Genk en Schrauwen in Herentals – die onder het gezamenlijke merk STG actief zijn in onder meer sanitair, verwarming en koeling.  STG kwam in 2019 in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.