A-kwadraat vlaggen

A-kwadraat behaalt een vijfde ster binnen het EFQM-kwaliteitslabel

A-kwadraat heeft binnen het EFQM-kwaliteitslabel een vijfde ster behaald. EFQM staat voor European Foundation for Quality Management, een wereldwijd erkend managementkader dat organisaties ondersteunt bij het beheren van verandering en het verbeteren van prestaties.

In januari werd het bedrijf drie dagen lang op de rooster gelegd door twee assessoren van Xelyo, het voormalige Vlaams Centrum voor Kwaliteit. Er werden meer dan 130 documenten doorgenomen en meer dan 20 interviews en focusgroepen met medewerkers gehouden.

Het eindverslag meldt: “A-kwadraat levert op een uiterst professionele manier services aan haar klanten. Tegelijk is het een organisatie die een ontroerend groot oog heeft voor de zwakkere in de samenleving. Het meest opmerkelijke is dat dat niet een balans is tussen twee aspecten, maar dat A-kwadraat erin slaagt deze aspecten juist elkaar te laten versterken geheel in lijn met zijn missie.”

A-kwadraat werd begin 2021 voor de eerste keer grondig doorgelicht volgens het EFQM-model. Het resultaat was een goed rapport met vier sterren. Met het nieuwe assessment komt daar een vijfde ster bij.

Jan Boeckx, algemeen directeur van A-kwadraat: “Met deze score bevinden we ons wereldwijd in het bovenste kwartiel, en daar zijn we ook trots op. Maar het gaat er ons niet om ‘de beste’ te zijn. We gaan in de eerste plaats voor duurzame waardecreatie. Daarin willen we het steeds beter blijven doen. EFQM daagt ons daarin uit. De vijf sterren bevestigen dat het mogelijk is om onze duurzame ambitie hand in hand te laten gaan met doorgedreven kwaliteit.”