Nieuws Kempen A-kwadraat blijft groeien en zoekt extra medewerkers

A-kwadraat blijft groeien en zoekt extra medewerkers

A-kwadraat blijft groeien en zoekt extra medewerkers

TURNHOUT/GIERLE – Inclusief ondernemen zit in de lift. A-kwadraat, het maatwerkbedrijf dat een samensmelting is van het vroegere Amival en Alito heeft plaats voor alweer 8 bijkomende collega’s.

Maatwerkbedrijven, de vroegere beschutte werkplaatsen, zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Vele zijn geprofessionaliseerd en de afstand met de ‘gewone’ economie wordt kleiner. De doelgroep van werknemers is verbreed: van mensen met een arbeidshandicap tot mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’.

Groei

Vandaag werken bij A-kwadraat, het vroegere Amival en Alito, meer dan 600 werknemers, waarvan 500 met een afstand tot de arbeidsmarkt. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf geregeld nieuwe collega’s kunnen verwelkomen. Die groei zet zich door. Naast zogenaamde ‘doelgroepmedewerkers’ – mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt -, heeft het bedrijf ook nood aan begeleiders die kleine teams sturen. “Het is cruciaal om daarvoor de juiste mensen te vinden”, weet Rudi Van den Bergh, directeur personeel bij A-kwadraat. “Als werkleider moet je met mensen kunnen omgaan én in een productieomgeving willen meedraaien. Je moet dus zowel sociale als technische talenten hebben.” A-kwadraat wil nu bijkomend 4 hulpwerkleiders, 2 begeleiders groenzorg en 1 technieker in dienst nemen.

Inclusief ondernemen

Maatwerkbedrijven zoals A-kwadraat doen aan inclusief ondernemen. Dat wil zeggen dat naast winst maken, ook mensen en waarden centraal staan. Het idee is om een omgeving te creëren waar iedereen zijn eigen waarde heeft en kan openbloeien. “Inclusiviteit houdt in dat onze medewerkers hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen in een stimulerende omgeving. Dat kan binnen ons bedrijf, maar evengoed kan iemand doorstromen naar de reguliere economie”, zegt Jan Boeckx, directeur van A-kwadraat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer