Nieuws Kempen Aanleg glasvezelnetwerk Mol start op 12 september

Aanleg glasvezelnetwerk Mol start op 12 september

Aanleg glasvezelnetwerk Mol start op 12 september

MOL – APK Group start maandag 12 september in opdracht van Fiberklaar met de aanleg van het aangekondigde glasvezelnetwerk in Mol. De Hutten, Duinbergstraat, Netebeemden, Lieven Heerstraat en Heideblokken komen als eerste aan de beurt.

Fiberklaar legt een glasvezelnetwerk aan op het grondgebied van Mol, nadat 20 procent van de inwoners in het projectgebied interesse toonde. De werkzaamheden starten dit najaar. Vanaf maandag 12 september wordt er gewerkt in de Hutten, Duinbergstraat, Netebeemden, Lieven Heerstraat en Heideblokken.

Stapsgewijs ontvangen alle inwoners in het projectgebied nog een brief waarin een persoonlijk huisbezoek wordt aangekondigd. Dat geldt ook voor de inwoners die zich in de zomercampagne niet geregistreerd hebben voor Fiberklaar. Op die manier krijgt iedereen de kans om al dan niet nog in te stappen in het verhaal.

De aannemer start in een eerste fase met één of twee ploegen. Bij verdere vordering van dit enorme project wordt het aantal werkploegen stapsgewijs verhoogd tot 7 à 8. Vooraleer de werken in een bepaalde straat of buurt effectief starten, ontvangen de bewoners tijdig een bewonersbrief van APK Group in de brievenbus met alle informatie over het verloop van de werken.

De aannemer levert alle mogelijke inspanningen om de woningen bereikbaar te houden. De werkploeg legt elke werkdag ongeveer 150 meter sleuven in de berm open. De gegraven sleuf wordt na het plaatsen van de kabel zo snel mogelijk opnieuw opgevuld. Bewoners kunnen te voet steeds hun woning bereiken dankzij een voetgangersbrug. Na aanleg van de ondergrondse kabels wordt alles opnieuw in de oorspronkelijke staat hersteld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.