Nieuws Kempen Aantal falingen in Kempen stijgt terwijl die elders dalen

Aantal falingen in Kempen stijgt terwijl die elders dalen

Aantal falingen in Kempen stijgt terwijl die elders dalen

faling-flatline-150x150In de Kempen zijn in de eerste tien maanden van dit jaar 338 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 7,3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, wanneer er 315 ondernemingen over de kop gingen. In oktober 2015 alleen waren er 28 faillissementen, tegenover 35 in oktober vorig jaar en 51 in oktober 2013. Hier merken we dus wel een flinke daling. De cijfers zijn afkomstig van Graydon Belgium.

Afgelopen oktober gingen in heel België 870 bedrijven over de kop. In vergelijking met de maand oktober 2014 is dat een spectaculaire daling met maar liefst -17,85% (-189). “Hiermee scoren we de vierde maand op rij waar we een meer dan significante daling van het aantal faillissementen mogen noteren”, aldus Graydon Belgium in zijn maandrapport. “De toestand in faillissementenland evolueert dus naar ‘back to normal’. Geleidelijk aan, maar steeds sterker, meten we waarden die vergelijkbaar zijn met situaties van voor de crisis.”

Ook Wallonië daalt
De daling is het procentueel scherpst binnen het Waalse gewest. Hier noteerden we voor de maand oktober (247) een daling met -22,33%. Met betrekking tot de periode januari-oktober zien we zo een daling met -10,29%. De daling van het aantal faillissementen is in Wallonië een recent fenomeen. Binnen het Vlaamse gewest, waar de dalende trend al in 2014 werd ingezet, daalde het aantal faillissementen in oktober (468) met -18,04%. Voor de eerste 10 maanden van dit jaar komen we zo uit op een daling met -6,58%.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer