Nieuws Kempen Aantal fietskilometers bij personeel IOK stijgt met 35%

Aantal fietskilometers bij personeel IOK stijgt met 35%

Aantal fietskilometers bij personeel IOK stijgt met 35%

iok fietsenDe intercommunale IOK, IOK Afvalbeheer en Welzijnszorg Kempen zullen ook dit jaar hun 440 werknemers stimuleren om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen. Met allerlei acties is het aantal fietskilometers bij het personeel tussen 2011 en vorig jaar gestegen met 35%. “We hebben zopas een brainstorm gehad om ook dit jaar weer leuke ideeën uit te werken”, zegt Steven Heylen, stafmedewerker bij het IOK Duurzaamheidsteam.

“Er is binnen onze organisaties al veel gebeurd om het fietsen naar het werk te stimuleren”, vertelt Heylen. “We hebben het personeel opgedeeld in drie groepen – de administratie, de milieubedrijven en de containerparken – en een onderlinge competitie georganiseerd. De collega die in de winter het meest gefietst heeft, kreeg een prijs. Enzovoort.” In samenwerking met het Fietsenatelier in Mol werd een elektrische fiets ter beschikking gesteld om die uit te proberen. “Verschillende mensen hebben nadien zo’n elektrische fiets gekocht”, weet Steven Heylen. En jaarlijks wordt deelgenomen aan de Car Free Day.

Extra initiatieven
Zo’n 20% van de medewerkers fietst dagelijks naar het werk. “Uit analyse blijkt dat de containerparkwachters meer fietsen. Dat heeft er wellicht mee te maken dat ze dichter bij hun werk wonen”, aldus de duurzaamheidsmedewerker. IOK koopt enkele pendelfietsen aan voor het personeel en voert verbeteringen door aan de fietsinfrastructuur zoals een fietsenstalling en douches.

Of hij zelf met de fiets naar het werk rijdt? “Ja, elke dag. Van Mol naar Geel, dat is 13 kilometer”, lacht Steven Heylen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer