Nieuws Kempen Aantal student-ondernemers stijgt spectaculair

Aantal student-ondernemers stijgt spectaculair

Aantal student-ondernemers stijgt spectaculair

In 2016 waren ze met 49, een jaar later met 1.183 en vorig jaar met 1.599, de student-ondernemers. Dat is dus een verdertigvoudiging in 3 jaar tijd.

De spectaculaire stijging is een gevolg van een nieuw statuut sinds 2017 dat bepaalt dat ondernemende studenten amper of geen belastingen moeten betalen. Ze hoeven geen sociale lasten af te dragen wanneer ze minder dan 6.775 euro per jaar met hun onderneming verdienen.

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters wil dat aantal nog omhoog. Hij maakt daarvoor 4 miljoen vrij, waarvan ruim de helft uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling komt. Het geld gaat naar 10 Vlaamse steden, waaronder Geel. Wie in Geel aan KU Leuven of Thomas More studeert, krijgt dus steun bij de opstart van zijn eigen onderneming.

Veel studenten kiezen voor een eigen onderneming tijdens hun studies om de theorie te kunnen toetsen aan de praktijk van het ondernemen.

Kiara Dams uit Lichtaart is 1 van die recent gestarte student-ondernemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.