Nieuws Kempen Abitare maakt mondmaskers van designerstoffen

Abitare maakt mondmaskers van designerstoffen

Abitare maakt mondmaskers van designerstoffen

GEEL – Om een steentje bij te dragen in de strijd tegen het tekort aan medische mondmaskers, werkt Abitare, het winkelconcept rond mooi wonen, haar voorraad designerstoffen op. “Nu de winkels gesloten zijn, maken we van die exclusieve stoffen maar mondmaskers”, zegt Terry Knijff.

Door de beslissingen van de overheid moest ook Abitare de twee winkels in Geel en de winkel in Brasschaat sluiten. Ook de events die de zaak rond design organiseert zijn opgeschort. “Die sluiting is natuurlijk een forse streep door onze rekening”, zegt Terry Knijff. “Maar wij willen geen tijd verliezen met doemdenken. Wij hebben als team gezocht naar een manier om ons steentje te kunnen bijdragen en samen besloten we om mondmaskers te naaien.”

“In ons concept van mooi wonen, hebben wij altijd een behoorlijke voorraad designerstoffen”, vertelt Terry. “We gaan die waardevolle voorraad niet bijhouden tot de heropening later dit jaar. We gaan die stoffen verwerken tot mondmaskers. We hopen dat we zo een beetje kunnen helpen om de vraag naar échte medische mondmaskers te verlichten, zodat die uitsluitend naar de ziekenhuizen en de zorg zouden gaan. Wat wij maken zijn maskers voor dagelijks gebruik.”

Het Abitare team schrok wel van het werk dat bij zo’n masker komt kijken. “Wij zijn wel even bezig per masker”, leerde Terry. “Maar we doen wat we kunnen. De maskers worden ook niet verkocht. We bieden ze gratis aan onze klanten en volgers aan. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar terry@abitare.be om hun eigen gratis mondmasker aan te vragen. We hebben wel besloten om er maar 1 per adres te sturen omdat de vraag enorm is, en onze voorraad stof en elastiek beperkt.”

Bij Abitare zijn 12 mensen in dienst, die nu noodgedwongen tijdelijk werkloos zijn. De naaisters doen hun naaiwerk 100% vrijwillig. “Als winkel rond interieur en design valt alles natuurlijk stil als de winkel dicht moet”, besluit Terry. “Alleen onze interieurspecialisten kunnen nog wat verder met ontwerpen die digitaal aan de klant kunnen worden voorgelegd.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer