ACCOSEA Accosea bouwde een container met zes zuiveringsinstallaties. Foto: Accoseo

Accosea voorziet camping van zuiveringsinstallatie voor grijs water

RAVELS – Accosea heeft voor een Nederlandse camping een container gebouwd met daarin zes zuiveringsinstallaties. Die zorgen ervoor dat zogeheten grijs water gezuiverd wordt en herbruikbaar is om bijvoorbeeld toiletten te spoelen.

Accosea pakt uit met een groots project. De firma uit Weelde bouwde voor een camping in Zoutelanden een container met daarin zes zuiveringsinstallaties. “Dankzij de installatie wordt grijs water gerecycled”, legt CEO Jan-Willem Verdoold uit. “Grijs water is het afvalwater dat ontstaat na het nemen van een douche of een bad of na het gebruik van een wasmachine. Het is doorgaans water met zeepresten in. Dankzij onze installatie wordt dat grijze water gezuiverd en gerecycled en is het weer bruikbaar om bijvoorbeeld een regenput te vullen, toiletten door te spoelen of een wasmachine te laten draaien.”

“De geïsoleerde en geklimatiseerde container met zes zuiveringsinstallaties kan tot 4,5 kubieke liter water per dag zuiveren, ideaal dus voor bijvoorbeeld een camping maar ook voor hotels of festivals. Dat zijn toepassingen dichtbij maar onze zuiveringsinstallatie zou ook ingezet kunnen worden in gebieden met grote waterschaarste. Voor particulieren hebben we trouwens een enkelvoudige installatie die 300 liter water per dag zuivert.”