Nieuws Kempen Acht leden van BAN Vlaanderen aan boord van VITO-spin-off

Acht leden van BAN Vlaanderen aan boord van VITO-spin-off

Acht leden van BAN Vlaanderen aan boord van VITO-spin-off

Acht Business Angels van BAN Vlaanderen stappen aan boord van de VITO-spin-off Enperas. Enperas ontstond uit een project van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) uit Mol om het complexe en tijdrovende creatieproces van EPD-documenten – wat staat voor Environmental Product Declaration – te digitaliseren. Deze brengen naast 400.000 euro kapitaal ook ondernemerservaring en netwerken mee naar de jonge onderneming.

 

Sinds 2014 is het voor fabrikanten verplicht om met een EPD over  het duurzame karakter van een product te communiceren. Zo’n document omvat een levenscyclusanalyse (LCA) en een beoordeling van de ecologische voetafdruk van een product. Hiermee kan de hele bouwsector – van architect tot aannemer en bouwheer – veel sneller over waardevolle informatie beschikken.

Patrick Van Roey, dealguide van BAN Vlaanderen, licht toe: “De acht investeerders brengen naast kapitaal ook hun kennis en expertise op het vlak van finance, IT en duurzame ontwikkeling mee naar Enperas. Ze leggen zo een stevige basis voor de uitbouw van de onderneming. Dit is een uitstekend voorbeeld van het Smart Money principe dat BAN Vlaanderen al jaren hanteert: kapitaal wordt ondersteund door echte expertise in zakendoen en ondernemen. Het is de sleutel tot het succes voor starters en groeiers.”

BAN Vlaanderen is een platform waarbij ondernemers en investeerders elkaar kunnen vinden. Naast kapitaal brengen de Business Angels ook engagement en kennis mee naar de projecten die ze willen ondersteunen. BAN Vlaanderen wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer