Nieuws Kempen Achterkleinzonen doen bekend café herleven

Achterkleinzonen doen bekend café herleven

Achterkleinzonen doen bekend café herleven

bovenrijVrijdagavond opent café Bar Bier de deuren aan de Bovenrij in Herentals. Aan de heropening hangt een wel erg bijzonder verhaal vast. De nieuwe uitbaters zijn namelijk de achterkleinzonen van het koppel dat op dezelfde locatie jarenlang café Bij Nieke openhield en er een bekende kroeg van maakte.

Die nieuwe uitbaters zijn Nick Van Rooy (22) en Ben Van Nueten (28), twee achterneven en allebei uit Herentals zelf. Tot voor vijftien jaar runden hun overgrootouders de drankgelegenheid. Nadien kreeg het café de naam ’t Kroegske, maar het pand raakte in verval. “We hebben het hele interieur veranderd en de toog gerenoveerd”, vertelt Nick. “Sinds oktober zijn we aan het verbouwen en het ziet er nu totaal anders uit.” Aan de muur prijkt een reuzengrote foto uit 1970 waarop de Bovenpoort en café Bij Nieke te zien zijn. Kwestie van de nostalgie wat aan te dikken.

Gespecialiseerd in bieren
De nieuwe naam ‘Bar Bier’ verwijst niet naar een hippe herenkapper die er actief zou zijn, maar naar de focus op bier. “We serveren negen bieren van de tap en een 50-tal in totaal die deels zullen roteren”, legt de jonge ondernemer uit. “Veel speciaalbieren van microbrouwerijen uit heel België die we de mensen willen laten proeven.” Zelf werkte Nick als student in de horeca. Zijn compagnon is een zoon van drankenhandel Van Nueten uit Herentals. Café Bar Bier biedt plaats aan een 50-tal mensen, de krukken aan de toog inbegrepen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer