Nieuws Kempen Ac|s gaat voor sterke prestaties, ook op vlak van milieu

Ac|s gaat voor sterke prestaties, ook op vlak van milieu

Ac|s gaat voor sterke prestaties, ook op vlak van milieu

10.925 bomen gered, 23,7 hectare bos beschermd en 51 ton CO2 beschermd. Opvallende cijfers die Ac|s Accountants en belastingconsulenten het CO2 Neutral® label opneemt. Dankzij allerlei inspanningen weet het bedrijf haar CO2-uitstoot van de 59 bedrijfswagens te neutraliseren.

“Groeien als bedrijf, daar streven we elke dag naar. Al betekent dat niet persé groter worden, groeien betekent ook beter worden. En dat gaat tot buiten de bedrijfsmuren. Daarom besloten we als management om jaarlijks iets terug te doen voor het milieu door onze uitstoot te neutraliseren”, zegt vennoot Dietmar Van Dyck.

Geneutraliseerde vloot

Jaren geleden plaatste Ac|s reeds zonnepanelen op het hoofdkantoor. Via een heleboel andere initiatieven, gaat het bedrijf daar nog een stap verder in. Zo wordt er concreet geïnvesteerd in twee projecten:

  1. In Zambia wordt het Landscape Management Project ondersteund dat duurzame landbouw en bosbehoud bevordert. Bedoeling is om het leven van de lokale bevolking te verbeteren en te werken aan herbebossing en bosbehoud.
  2. Ook in de Chinese provincies Shaanxi, Hubei en Guizhou worden zulke kooktoestellen verdeeld. Deze maken gebruik van landbouwresiduen en hernieuwbaar hout, waardoor ook hier het houtverbruik aanzienlijk slinkt.

“Op basis van de investeringen in deze projecten, slagen we erin om onze vloot volledig te neutraliseren”, aldus Van Dyck.

Iets terugdoen voor de wereld

Dat levert Ac|s ook het CO2 Neutral® label op. Bedrijven die dit label ontvangen, worden erkend voor het berekenen, verlagen en compenseren van hun lokale en wereldwijde klimaatimpact. Het toont aan dat er effectief serieuze klimaatinspanningen worden genomen.

“We blijven groeien dankzij onze gedreven medewerkers. Dagelijks halen zij tonnen aan inspiratie uit onze leefwereld. Daarom vinden we het niet meer dan logisch om iets terug te doen voor die wereld die ons inspireert”, aldus Dietmar Van Dyck. “Het CO2-neutraal label is daar een mooie beloning voor, maar we vinden het vooral belangrijk dat we onze fleetuitstoot helemaal van de kaart kunnen vegen.”

Ac|s Accountants en belastingconsulenten gevestigd in Brecht, Herentals, Hoogstraten, Mol, Ravels, Brecht en Turnhout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer