Nieuws Kempen Ac|s op pad voor ’t Vonderke

Ac|s op pad voor ’t Vonderke

Ac|s op pad voor ’t Vonderke

Muts op, veters knopen, fluo hesje aan en gaan. Ook dit jaar smeren de medewerkers van Ac|s Accountants en belastingconsulenten hun benen in tijdens de Warmste Week voor een wandeltocht ten voordele van kinderdagopvang ’t Vonderke. De actie – die intussen al aan de vierde editie toe is – groeide uit van een kerstfeestje op het kantoor in Hoogstraten tot eentje voor het goede doel met alle zes kantoren.

De Schorre in Boom vormde vier jaar geleden de eindbestemming van de wandeltocht van Ac|s, maar sinds de Warmste Week in domein Puyenbroeck in Wachtebeke doorgaat werd het concept veranderd. Eerst werd van De Schorre naar Puyenbroeck gewandeld. Vorig jaar vertrok de wandeling van het Ac|s-kantoor in Brecht, langs dat van Hoogstraten tot in Herentals. Dit jaar staat de tocht van het kantoor in Mol naar dat in Ravels op het programma.

Er zijn tochten van 10, 20 en 40 kilometer. Onderweg wordt gezorgd voor warme chocomelk en rijsttaartjes. In Ravels wacht een heerlijk pastabuffet. Een teambuilding die erg aanslaat, want een 44-tal medewerkers tekent present.

Gouden medewerkers en klanten

“Vroeger gaven de medewerkers elkaar een cadeautje voor een bepaald bedrag en hielden we een feestelijke activiteit”, legt Evi Kenis uit, drijvende kracht achter de goede doelenactie. “Die feestelijke activiteit is gebleven, maar wordt sinds vier jaar anders opgevat. We vieren het eindejaar met een gezellige wandeltocht, collega’s onder elkaar. Maar het absolute gloriemoment is het blij maken van het goede doel.”

Enerzijds zijn het de medewerkers zelf die een gift doen, anderzijds tonen ook meer en meer klanten hun goede hart. “Het doet ons plezier dat wij iets kunnen terug doen voor de maatschappij, maar ook dat dit in het DNA van onze klanten zit en zij ons hierbij steunen.”

Op pad voor ’t Vonderke

Net zoals de voorbije edities wordt er gestapt ten voordele van vzw Mekanders, meer bepaald voor kinderdagopvang ’t Vonderke in Merksplas. Die richt zich op niet-schoolgaande kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar met een mentale en/of meervoudige beperking. Zij krijgen er een uitgebreid activiteitenaanbod met onderwijsmogelijkheden en worden bijgestaan door een multidisciplinair team.

“vzw Mekanders apprecieert deze actie enorm. Voor die warmte doen we het. Jaarlijks komen ze als bedanking koekjes brengen en mogen wij op bezoek gaan om te kijken wat er met het geld gebeurt. Ze hebben ons al laten weten dat de opbrengst deze keer naar een nieuwe snoezelruimte gaat.”

Giften zijn steeds welkom via de website van Ac|s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer