DELHAIZE-RR

AD Delhaize Dessel sluit voor nieuwbouwproject ‘Kolkeneet’

DESSEL - Het nieuwbouwproject ‘Kolkeneet’ in Dessel heeft een definitieve timing. In april starten de werken en daarom sluit AD Delhaize op 30 april de deuren. Op het einde van de zomer van 2024 opent de nieuwe supermarkt.

In april starten de werken voor nieuwbouwproject ‘Kolkeneet’ in Dessel. De naam van het project verwijst naar de historische waterloop die door het dorp loopt. Aannemer MEHA uit Westerlo begint met de afbraakwerken om nog voor de zomer de grondwerken aan te vatten. Het duurzame gebouw omvat 30 appartementen en een nieuwe AD Delhaize. De verkoop van de appartementen is in handen van Hillewaere Vastgoed. Alle wooneenheden voldoen aan de BEN norm, beschikken over zonnepanelen en gebruiken geothermie.

19de eeuw

De nieuwbouw komt op de site van de huidige Delhaize winkel. Het oudste deel van het gebouw dateert van het einde van de 19e eeuw. Het complex voldoet niet aan hedendaagse normen en is energieverslindend. Met de komst van een nieuwe concurrent wordt nu de kaart van de toekomst getrokken.

AD Delhaize Dessel sluit de deuren op 30 april 2023. Vanaf dan kunnen de klanten terecht in AD Delhaize Retie. Met een maandelijkse extra promotiekrant en Superplus wordt de sluitingsperiode voor de inwoners van Dessel overbrugd. Alle medewerkers van AD Dessel worden tijdelijk in AD Retie tewerkgesteld.

Zomer 2024

Op het einde van de zomer van 2024 verwelkomen de uitbaters met hun team iedereen in een nieuwe supermarkt met een oppervlakte van maar liefst 1800 vierkante meter. De appartementen worden opgeleverd vanaf begin 2025.