Nieuws Kempen Adams Polendam opent in Geel derde vestiging

Adams Polendam opent in Geel derde vestiging

Adams Polendam opent in Geel derde vestiging

adams polendamAdams Polendam heeft na Beerse en Massenhoven een derde filiaal geopend langs het Albertkanaal en de nieuwe fly-over in Geel (Leukaard). Nu al staat er een tijdelijke breekinstallatie voor beton- en steenpuin, maar de bedoeling is om er een permanente breekinstallatie, een betoncentrale en een sorteereenheid voor containers te bouwen. Het terrein is bijna 4 hectare groot en de laad- en loskade aan het kanaal 250m lang.

“We willen onze regio vergroten”, zegt Ronny Adams, die het bedrijf aanstuurt met zijn broer Stefaan en zus Nancy. “Er deed zich nu de mogelijkheid voor om in Geel te kunnen starten. Voor activiteiten als de onze kan je niet overal terecht, want het gaat om een Klasse 1-inrichting. Intussen hebben we de vergunningen binnen. En we spelen ook in op de toekomstige kilometerheffing, hoewel dat niet de belangrijkste reden is. Maar met een extra vestiging erbij moeten wij en onze klanten minder ver rijden.”

Voor die klanten – wegenbouwers, aannemers, tuinaanleggers, containerbedrijven,… – vermaalt Adams Polendam steen- en betonpuin tot gebroken materiaal dat dan opnieuw dienst doet als fundering bij de aanleg van wegen, parkings, enz. Daarnaast heeft het bedrijf een containerdienst met een 350-tal containers, verricht het afbraakwerken en beschikt het over een eigen transportafdeling met een 30-tal vrachtwagens en een 10-tal tractoren/gronddumpers.

15 tot 20 extra jobs
Volgend jaar wil Adams Polendam op de site in Geel een betoncentrale bouwen. Die heeft het bedrijf ook al in de vestigingen in Beerse en Massenhoven. De ligging langs het Albertkanaal maakt de aanvoer van grondstoffen over het water mogelijk. In de vestigingen samen werken nu samen zo’n vijftig mensen. Tussen dit en vijf jaar is het de bedoeling dat er daar vijftien tot twintig bijkomen voor de Geelse site.

Met de nieuwe vestiging lonkt het bedrijf ook nadrukkelijk naar Limburg. “We zijn nu actief in de regio van Beringen tot in Heist o/d Berg, verder naar Mechelen en Antwerpen en in het noorden tot de Nederlandse grens. Geel biedt inderdaad bijkomende perspectieven naar Limburg.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer