Van Dessel Familie_Verlinden De familie Van Dessel met links CEO Patrick Verlinden. Foto RR

Affirmo en Swaegers verdwijnen uit het straatbeeld, fusie met verzekeraar Van Dessel wordt definitief

BERLAAR, GENT, TURNHOUT - Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van verzekeraars Affirmo en Swaegers met Van Dessel definitief afgerond. Beide kantoren worden dan volledig geïntegreerd in de groep onder de naam Van Dessel Insurance Brokers.

De Gentse verzekeringsmakelaar Affirmo koos in 2018 voor aansluiting bij de groep Van Dessel, het Turnhoutse Swaegers Verzekeringen een jaar later. Sinds de start van de samenwerking hebben beide kantoren een integratieproces doorlopen dat op 1 januari 2023 concludeert in een definitieve juridische fusie. De namen en logo's van Affirmo en Swaegers verdwijnen dan definitief uit het straatbeeld.

Ruggensteun

Magali Delens en Robert Verheyden, de voormalige zaakvoerders van Affirmo, spreken over een logische volgende stap. "We gingen enkele jaren geleden samenwerken met Van Dessel om onze focus terug te kunnen leggen op onze core business: verzekeren. Want door digitalisering en strengere beroepsverplichtingen werd dat voor ons steeds moeilijker. Dankzij de ruggensteun van een grote speler als Van Dessel kunnen we ons als kleiner kantoor opnieuw laten gelden."

Dat herkennen ook Koen Druyts en Koen Van Hees, de voormalige zaakvoerders van Swaegers Verzekeringen. "Doordat we het operationeel management van ons kantoor bij Van Dessel hebben gelegd, konden we ons terug focussen op verzekeren."

Lokale verankering

Verzekeringskantoor Van Dessel uit Berlaar wordt sinds de oprichting in 1946 geleid door de familie Verlinden. Hugo Verlinden, voorzitter van de Raad van Bestuur, en CEO Patrick Verlinden vertegenwoordigen respectievelijk de tweede en derde generatie.

Patrick Verlinden benadrukt het belang van lokale verankering voor Van Dessel. "We merken dat het loont, dus we gaan blijven investeren in de groei van onze regionale kantoren."