Nieuws Kempen Afval Alternatief recycleert festivalbekers tot zitbank

Afval Alternatief recycleert festivalbekers tot zitbank

Afval Alternatief recycleert festivalbekers tot zitbank

Danny Vermeijen (Club16), Jelte Lambaerts (Replay) en Aart Van Oekelen (Afval Alternatief) foto: Hans Otten

Danny Vermeijen (Club16), Jelte Lambaerts (Replay) en Aart Van Oekelen (Afval Alternatief)
foto: Hans Otten

Het bedrijf Afval Alternatief uit Zondereigen (Merksplas) is een bijzondere samenwerking aangegaan met het Replayfestival, dat op 25 april plaatsvindt in Herentals. De afvalinzamelaar zal namelijk de plastic drankbekers laten recycleren tot een zitbank die dan vervolgens aan het Bloso-centrum in Herentals wordt geschonken.

Het Replayfestival is dit jaar aan zijn zesde editie toe en lokte vorig jaar ruim 7.000 bezoekers op één dag. Voor dit jaar bracht communicatiebureau Club16 uit Herentals twee partijen samen voor een opmerkelijk initiatief, nl. festivalorganisator Jelte Lambaerts en het bedrijf Afval Alternatief. “De bezoekers worden aangemoedigd om plastic te deponeren in de daarvoor bestemde afvalcontainers”, legt Danny Vermeijen van Club16 uit. “Voor de plastic bekers die toch nog op het terrein blijven liggen, worden de bezoekers aangemoedigd om die in te zamelen door ze te belonen met een gratis consumptie of zelfs een VIP-behandeling”, vult Aart Van Oekelen van Afval Alternatief uit.

Nieuwe partner
Dit plastic wordt dan ingezameld door Afval Alternatief, die het naar een verwerkingsfirma brengt om het afval te recycleren tot een zitbank. “We vinden het bijzonder fijn dat Afval Alternatief als Kempense nieuwkomer in de sector van de afvalophaling onze partner is in dit nieuwe project”, zegt organisator Jelte Lambaerts. De organisatie doet zoveel mogelijk een beroep op lokale leveranciers. Zo levert de firma Van Bael uit Lommel bijvoorbeeld een spiegeltent.

Op het Replayfestival op 25 april in het Netepark in Herentals treden op vier podia meer dan 50 binnen- en buitenlandse danceacts op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer