Nieuws Kempen Afval Alternatief rolt een propere container de zomer in

Afval Alternatief rolt een propere container de zomer in

Afval Alternatief rolt een propere container de zomer in

IMG_6681Na een uitvoerige testperiode zet afvalinzamelaar Afval Alternatief verder in op service. Voortaan bieden ze containerzakken aan voor in de restafvalcontainer. Hierdoor blijft de container proper en blijft er geen afval aan de rand kleven. “Daardoor hoeft de klant zich niet meer bezig te houden met het reinigen van de container”, zegt medezaakvoerder Aart Van Oekelen. “We bieden het vanaf nu systematisch aan bij onze klanten en prospecten.”

“Eerst dachten we om een eigen mobiele reinigingsdienst op te starten, maar al snel werd duidelijk dat logistiek afstemmen op de ledigingen niet eenvoudig zou zijn en daarbij de kosten te hoog zouden oplopen voor de klant. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een goed alternatief, de containerzak. We hebben hiervoor een fabrikant gevonden. Bij verschillende KMO-klanten hebben we de zak getest: horecazaken, kantoorgebouwen, retail, bouwbedrijven, garages enz. Nu we overtuigd zijn van de kwaliteit, gaan we dit verder uitrollen.”

Enige aanbieder
Het ledigen van een rolcontainer verloopt nog altijd op dezelfde manier. De vrachtwagen neemt de container op en kantelt die, waarna de zak in de ophaalwagen valt. Resultaat voor de klant is dat die meteen een propere container terug krijgt. Afval Alternatief zegt de enige aanbieder in de sector te zijn die het systeem actief aanbiedt aan zijn KMO-klanten. Het systeem met de containerzakken zal ook worden gebruikt tijdens het komende Replay Festival in Herentals, waar het bedrijf instaat voor de afvalverwijdering.

Afval Alternatief heeft KMO’s als klant in de regio’s Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Het logistieke centrum bevindt zich in Dessel. Bij het 3,5 jaar jonge bedrijf werken 25 mensen.

In een reactie zegt Budgetcontainers uit Kasterlee deze dienst ook al enkele jaren aan te bieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer